Djecu ostavile nezaposlenim muževima i krenule u pljačku po Oriju

Dovršeno je suđenje trima provalnicama s osječkog područja koje su u petak, 19. srpnja 2019., takoreći "usred bijala dana" provalile u obiteljsku kuću na Oriju gdje ih je zatekao 69-godišnji vlasnik koji je uspio zadržati jednu od njih do dolaska policije dok su ostale dvije pobjegle vozilom. Nedugo potom policijski službenici PP Omiš su ih pronašli, zaustavili vozilo i uhitili. U drskoj provali na Oriju bilo je, kažu očevici, i filmskih scena: veranja po zidovima, skakanja s visine u pokušaju bijega,..
Po godinu i pol dana zatvora dobile su tri provalnice, Martina H. (32), Rada H.(33) i Petra M.(38), zbog drske provale na Oriju, ali im je izrečena djelomično uvjetna kazna. Naime, pola godine će ići na odsluženje u zatvor, a preostalu godinu ne moraju ako u roku od pet godina ne počine novo kazneno djelo. Nakon uhićenja im je zbog bogatih izvadaka iz kaznene evidencije na šest stranica bio određen istražni zatvor koji je ukinut nakon objave presude na Općinskom sudu u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

TRI PROVALNICE

Djecu ostavile nezaposlenim muževima i iz Slavonije došle na more ‘raditi‘

Izvor: Slobodna Dalmacija

Drske provalnice su u Oriju ljetos razvalile grilje na obiteljskoj kući iz koje su ukrale zlatninu vrijednu 30.000 kuna. Sve tri provalnice na području s kojeg su došle nemaju stalni posao te žive od dječjih doplataka jer dvije imaju po petoro djece, a treća i jedno više. Supruzi su im nezaposleni te čuvaju djecu dok su one na "privremenom radu" na moru.

U Oriju su krenule u operaciju sredinom srpnja oko 16,30 sati nakon što su se uvjerili da u kući nema nikoga. Martina je odvalila i razdvojila grilje nakon čega je otvorila prozor kroz koji u kuću ulazi Rada i otvara balkonska vrata za svoje suučesnice. Za njom u kuću ulaze Martina i Petra te se sve tri penju na kat u spavaće sobe.

Tamo su prevrtale stvari po ormarima i ladicama sve dok nisu u noćnom ormariću bračnog para našle kutiju sa zlatnim nakitom. Ukrale su nakita u procijenjenoj Vrijednosti od 30.000 kuna. Nakon uhićenja su već u Policijskoj postaji Omiš sve priznale, a tijekom suđenja su se i pokajale...