Osvrt na boćarski turnir u Jesenicama

boćarski turnir u JesenicamaPosljednje finale turnira u balotama, priređene u organizaciji Boćarskog kluba "Jesenice", zasigurno će brojnim igračima i navijačima ostati u dugom i nezaboravnom sjećanju. Naime, finalne igre, kako po zainteresiranosti samih igrača tako i brojne publike, već od početka je najavljivalo da se radi o dobroj i kvalitetnoj ekipi, ali i o brojnim navijačima, koji su došli iz Naklica, kako bi dali snagu i postrek svojim balotašima. No, počnimo od finalnog dijela, u kojem je Nediljko Sekelez - Vuk s Maloga Rata u ime organizatora natjecateljima poželio uspješni završetak ovog natjecanja, u kojem je nazočilo preko 60 ekipa od Makarske, Imotskoga do Trogira...

JESENICE

Osvrt na boćarski turnir u Jesenicama

Piše: Davor Grgat

Finalni susret, pun iznenađenja i fer-plej igre obiju momčadi, dobila je ekipa Naklica u sastavu Ante Velić, Mate Pavešković i Jure Žižić, koja je svladala ekipu Kaštel Gomilice, (rezultatom 16-12 i 16-5) u sastavu: Ante Božić, Ljubo Strižak Tomislav Plazonić i Marijan Botica.

Balotaši na turniru u Jesenicama

Nakon uručivanja pehara i novčanih nagrada, upitali smo jednog od najboljih igrača ovog turnira Matu Paveškovića, što za njega znaći ekipno osvojeno prvo mjesto, nasmiješivši se kratko je rekao:

"Znate ja sam prije 10 godina nazočio jeseničkom turniru, i uz osvojeno prvo mjesto dobili smo i tele. U međuvremenu se nisam javljao na turnire u ovom prekrasnom mjestu, ali sada, kada sam se vratio, ponovno sam osvojio prvo mjesto. I da znate da za mene ovi turniri i ubuduće znače izazov..." zaključio je mladi Pavešković.

Balotaši na turniru u Jesenicama

Kako je ekipu Naklica pratio veliki broj njihovih mještana navijača, neki su se htjeli pridružiti izjavi njihova igrača, pa su kao u jedan glas viknuli: "Naklice selo na malome brijegu, u tebi se balotaši legu".

Inače, kažimo da su treće mjesto osvojili iznenađujući veliki favoriti ovog turnira, ekipa Jesenica, u sastavu Goran Tomaš Grof, Ante Tomaš-Urjam, Marinko Mladin Čičak i Tomislav Tomaš Braco, i to stoga izgubili što, kako kažu, nisu im supruge ovoga puta za njih navijale, ali da je bilo suditi po kilaži, nema sumnje ovi kršni Jeseničani bi zasigurno osvojili prvo mjesto, dok je 4. mjesto pripalo ekipi "Radman Kompani" iz Kaštela, u sastavu Igor Žuljević, Jure Radman i Pajo Brkić.

Balotaši na turniru u Jesenicama

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Jure Žižić igrač pobjedničke ekipe, a pehare pobjedničkim ekipama te novčane nagrade 4-to plasiranima uručio je Romeo Tomaš, predsjednik kluba, i zahvalio se na izuzetno dobroj i fer igri kao i primjernom navijanju gostujućih ekipa.

Balotaši na turniru u Jesenicama

Povezani članci

Who's Online

We have 201 guests and one member online

  • admin