Kome smetaju vaterpolisti?

vandalizam u Portu Orijvandalizam u Portu OrijTrebao je to biti prvi vaterpolo trening nove sezone. Ništa posebno, ništa toliko važno za naslovnice, eventualno tek toliko da se spomene u malom članku s obavijesti i terminima treninga. Već i prije 9 sati naši najmlađi vaterpolisti počeli su se okupljati na Portu Orij uz vaterpolo igralište VK "Korenat". Dočekala ih je branka potopljena u moru. Prišavši bliže moglo se vidjeti da je branka polomljena, razbijena, toliko da je više za vaterpolo neupotrebljiva. Vaterpolo igralište je bilo položeno u Porat tek prije dva dana (u subotu) i već je oštećeno i neupotrebljivo za igru na dvije branke. Je i dugo izdržalo! Nepoznat Netko si je dao truda da pod okriljem noći ili u rano jutro iz zasad samo njemu poznatih razloga ili čiste obijesti razbije branku. No nije ovo prvi put da neki mještani vandaliziraju igralište VK "Korenat" i onemogućuju našu djecu i mladiće u bavljenju sportskim aktivnostima ...

VANDALIZAM U PORTU ORIJ

Piše: Mladen Banović

Nemojmo se lagati, nije ovo dijelo nestašne djece "iz parka" ili nekog sa strane, to je najvjerojatnije učinio neki naš sumještanin.

VANDALIZAM U PORTU ORIJ

Osobno, volio bih da se to slučajno dogodilo, da je bila nezgoda, da je nešto zapelo, pa puklo, hebi ga, dogodilo se...

No teško je u to, nakon svega, povjerovati ...

VANDALIZAM U PORTU ORIJ

I što nam preostaje nego se zapitati dokad ćemo dozvoljavati i tolerirati ovakve pojedince ili pak grupe i ovakva devijantna ponašanja?

A što se može učiniti? Otići na policiju i prijaviti nepoznatog nekog? Kako se zaštititi? Kako si pomoći da se ovo ne ponovi?

VANDALIZAM U PORTU ORIJ

Ako su se vaterpolisti nekome zamjerili, ako je u nečemu problem, ako je problem što je u ljetnom periodu, kad u Portu Orij nema brodova, u isti postavljno vaterpolo igralište kojeg svakodnevno koristi 40-ak djece i 20-ak seniora i veterana, neka se problem jasno i otvoreno kaže i izloži, pa ćemo sjesti i porazgovarati i pokušati rješiti sve eventualne probleme uz kompromis ili opće zadovoljstvo...

VANDALIZAM U PORTU ORIJ

Ali postupati ovako, ovako "razgovarati", na ovaj način se odnositi prema imovini jednog sportskog kluba, u mjestu koje se diči svojom sportskom tradicijom, sportskom kulturom i rezultatima, jest nečuveno i zaslužuje samo osudu i zgražanje.

VANDALIZAM U PORTU ORIJ

Trebao je to biti prvi vaterpolo trening nove sezone. Škola je završila, došao ponedjeljak, djeca su se okupila na prvoj prozivci Marina Bilića, trenera mlađih uzrasta VK "Korenat".

VANDALIZAM U PORTU ORIJ

Okupila, ali nažalost i vidjela da nekima malomještanima i nisu baš dobrodošla.

VANDALIZAM U PORTU ORIJ

Povezani članci

Who's Online

We have 441 guests and no members online