Krešo i Perica najbrži na Utrci kaića 2015.

U organizaciji Kluba mladeži - Krilo u ponedjaljak se u Krilu Jesenicama održala druga utrka kaića na vesla na ruti Krilo - Mali Pariz - Krilo. Unatoč buri i valovima u utrci je sudjelovalo dvadesetak kaića. Sudjelovali su mještani Jesenica i okolnih mjesta kako bi održali utrku i zadržali tek započetu tradiciju. Pobjednik utrke bila je ekipa Krešo Nazor i Ivan Zemunik Perica iz Sumpetra sa kaićem "Otac Duje". Drugo mjesto Tomislav Ercegović i Ivan Marasović sa kaićem Linguza i treće mjesto proslogodišnji pobjednici Tomislav Vuković i Roko Ercegović sa kaićem Tovar..

KRILO - (MALI) PARIZ - KRILO

Druga utrka u veslanju sa kaićima u organizaciji Kluba mladeži Krilo

Krešo i Perica doveslali do janjčića

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Foto: Božidar Vukičević / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija


Krešimir Nazor i Ivan Zemunik Perica pobjednici su druge "Utrke kaića" koja se na Uskrsni ponedjeljak održala u Krilu Jesenice. Dionicu dugu nešto više od dvije milje lanjski viceprvaci odradili su za manje od pola sata i kući otišli sa – janjcem.

Krešo i Perica najbrži na Utrci kaića 2015

Kako će ga podijeliti, nismo pitali, ali, kažu upućeni, za ruke promrzle od veslanja po izrazito jakoj buri nema boljeg lijeka od komada tople janjetine.

– Uvjeti su bili katastrofalni! Bura, valovi, ma ni "Jadrolinija" nije danas vozila, ali naši kaići jesu! – kazao je za "Slobodnu" Jure Naranča iz Kluba mladeži "Krilo", organizatora utrke na kojoj je ove godine sudjelovalo pedesetak kaića s dvočlanom posadom.

– Do posljednjeg trenutka razmišljali smo o otkazivanju utrke, ali ljudi se vamo rađaju na brodu i nema te bure koja Kriljane može zaustavit – nastavlja priču Naranča, pa zahvaljuje sponzorima utrke, koja se prošle godine u Jesenicama održala prvi put nakon 1956. godine.

– Bez pomoći naših brodara, Turističke zajednice Općine Dugi Rat, Općine Dugi Rat i načelnika, koji je pucnjem startao utrku, teško da bismo mogli obnoviti ovu lipu tradiciju – zaključuje Naranča.

Kako i priliči, nakon utrke u luci je održana i prava pučka veselica. Do večernjih sati ispeklo se desetak janjaca, sam Bog zna koliko srdela, a za više od 500 posjetitelja organizirana je i velika tombola s bogatim nagradama.

Krešo i Perica najbrži na Utrci kaića 2015

"Utrka kaića", buri u inat, pokazala se fantastičnom predsezonskom manifestacijom koja će, nema više sumnje, postati tradicionalna, a ako se pita članove Kluba mladeži "Krilo", samo je pitanje vremena kad će vesla u ruke uzeti prvi strani posjetitelji i utrci dati međunarodni karakter.

– Ma ka da je upitno da smo najbolji na svitu, ali, ajde, neka bude i službeno – za kraj će primjetno zadovoljni organizatori.

Povezani članci

Who's Online

We have 169 guests and no members online