Afganistanske crtice Mirka Beovića

Afganistanske crtice Mirka BeovićaŠto reći o zemlji u kojoj je mir gotovo pa statistička pogreška? O ljudima koje su stoljećima mnogi pokušali pokoriti i slomiti, a nikome to zapravo nije pošlo od ruke. O ljudima koji su u isto vrijeme toliko gostoljubljivi da vam bude neugodno, a sa druge strane toliko skromni i spremni na nama nezamislive životne uvjete. Afganistanci žive u nekom svom.. svom vremenu, zapravo vrijeme je za njih potpuno ne važna kategorija..., piše Mirko Beović na svom foto blogu mirkobeovic.com o impresijama Afganistanom i Afganistancima ...

Afganistanske crtice

Tekst i foto: Mirko Beović
Izvor:
mirkobeovic.com

Njima su 5, 10, 50 ili 200 godina potupno različiti pojmovi od onih kakvim ih mi smatramo. Oni žive svoje živote i ne zamaraju se s tim što je bilo jučer, a kamoli onim što će donijeti sutra. Sve to u nimalo negativnom smislu. Oni jednostavno pokušavaju što bolje iskoristiti sadašnjost.

Afganistanska crtica Mirka Beovića

Vjerojatno da nije tako ne bi mogli ni opstati tisućama godina u tako surovim uvjetima. Oni znaju da će svi ti stranci prije ili kasnije otići, a oni će ostati i dalje živjeti u svojim pustinjama i na svojim planinama. Upravo zbog toga se ni ne zamaraju previše s onim što nemogu promjeniti.

Vrijeme će ionako učiniti svoje ...

PROČITAJ I POGLEDAJ VIŠE...
 

Afganistanska crtica Mirka Beovića

Povezani članci

Who's Online

We have 262 guests and no members online