Silom po novinaru

NovinarstvoŠto povezuje novinarku Natašu Škaričić, vlasnika portala Vukovarac.net koji se suočio s pravosudnom farsom i većinu naših medija koji pišu o zaista po ničemu važnim “slavnim” osobama i mrče papir na potpuno irelevantne i plitke teme? Povezuje ih izvrsna nova kolumna Radoslava Dejanovića, kolumnista Monitora.hr, koji razmatra posljedice "općenite društvene debilizacije" i upozorava kako se naše novinarstvo baš i ne može mjeriti sa Hollywoodom, odnosno očekivanjem da novinari "nakon mnogo muke, jurnjave automobilima, pucnjave i eksplozija film dovedu do sretnog završetka, a glavnog negativca iza rešetaka". Jednostavan je tome razlog – novinari imaju trbuhe. Koje valja napuniti...

NAŠE NOVINARSTVO

Piše: Radoslav Dejanović
Izvor: Monitor.hr

Link: http://www.monitor.hr/clanci/silom-po-novinaru/18855/

elektronski medijiU medijskoj igri u kojoj je ploča satkana od isprepletenih interesa zaista treba biti hrabar i plivati protiv struje, često i pažljivo bacati kockice. Mnogi novinari izbjegavaju konfrontaciju zbog vlastite komocije i tako – fulaju struku.

Iako u jedinstvenoj poziciji da na lak i efikasan način prenesu moralnu poruku ili ukažu na problem velikom broju ljudi, većina novinara ipak se odlučuje za hod na prstima.

Iako su vokacijom pozvani da društvo razbuđuju i upozoravaju na probleme, zov uredne plaće i buduće mirne mirovine zapravo je samo simptom malodušnosti i negativne selekcije koja tjera objektivne i sposobne, a na njihova mjesta stavlja povodljive i podobne.

Nažalost, priča ne vodi nekom sretnom završetku...


 Clanak  PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 279 guests and one member online

  • admin