Diskriminirani sportski i rekreacijski ribolovci

sportski ribolovNakon Splićana protiv Zakona o morskom ribarstvu prosvjedovali su u subotu i dubrovački sportski ribolovci. Poručili su, te to ujedno i potpisom na peticiju potvrdili, da Prijedlog zakona nije donesen sa svim zainteresiranim subjektima vezanim uz ribarstvo, da neopravdano propisuje ograničenja za sportski i rekreacijski ribolov, pa da čak i smanjuje slobode građana. Zato smatraju da postojeći prijedlog zakona o morskom ribarstvu treba odbaciti te osnovati novu radnu skupinu za izradu novog prijedloga zakona u koju će biti uključeni i znanstvenici iz područja ribarstva te svi drugi zainteresirani ...


ZAŠTITA MORA?


More se ne štiti ograničenjem jedne grupacije


Piše: K. Bulić / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


sabor- "More se ne štiti ograničenjem jedne grupacije", poručio je s prosvjeda koji je okupio oko 150 ljudi predsjednik županijskih sportskih ribolovaca Cvjetko Kušt.

Izravno je prozvan i državni tajnik Tonči Božanić zbog takvog prijedloga zakona kojim se, među ostalim, odbacuje parangal i uvodi obveza izvještavanja nakon 'akcija' sportskih ribolovaca, što oni, s obzirom na to da ih je ukupno u Hrvatskoj oko 33.000, smatraju nelogičnim.

Povezani članci

Who's Online

We have 242 guests and no members online