Manje oružja - manje tragedija

dragovoljna predaja oružjaSvakoga dana svjesni smo događaja koji pune stranice novinskih članaka s tragičnim epilogom u kojemu se često kao glavi uzrok pojavljuje (uglavnom ilegalno) vatreno oružje i to njegovo neovlašteno ili nepravilno korištenje. S tim u vezi, Ministarstvo unutranjih poslova RH u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj, a uz financijsku potporu Europske unije provodi nacionalni program "Manje oružja- manje tragedija", te u skladu sa Zakonom o oružju, poziva građane Republike Hrvatske da mogu dragovoljno predati i to bez vremenskog ograničenja zabranjeno i dozovljeno oružje. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja ...


SPRIJEČIMO TRAGEDIJE

Manje oružja - manje tragedija

Izvor: PP Omiš

Ministarstvo unutranjih poslova RH u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, a uz financijsku potporu Europske unije provodi nacionalni program "Manje oružja- manje tragedija" .
 
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveni u drugim redmentima, vojni projetili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, sztreljivo s probojnim eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i dr.
 
Putem BESPLATNE TELEFONSKE LINIJE   0800 8892 građani RH se mogu informirati o dragovoljnoj predaji oružja ili da pristupe najbližoj Policijskoj postaji ili upravi radi dobivanja potrebnih informacija oko načina predaje.
 
Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj život i život Vaše djece sigurnijim!