Europski dan filantropije i zakladništva

Hrvatska još jednom, kroz brojna događanja u koja se možete uključiti, a sve s ciljem ukazivanja na vrijednosti filantropije odnosno čovjekoljublja i solidarnosti, želi motivirati svoje građane da svojim angažmanom doprinesu razvoju filantropije u Lijepoj našoj. Uskoro će se održati još jedan Tjedan filantropije - ove godine počinje 1. listopada, upravo na Europski dan filantropije i zakladništva, a traje sve do 10. listopada.
Zaklada Ana Rukavina organizirat će akciju uz pomoć lokalnih organizatora i volontera kako bi se prikupilo uzorke krvi za HLA tipizaciju tj. proširio Hrvatski registar DDKMS kako bi osobe kojima je transplantacija krvotvornih matičnih stanica neophodna dobile priliku za život. Akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povodom Tjedna filantropije održat će se u Omišu u Dvorani prizemlja Osnovne glazbene škole Lovre pl. Matačića u subotu, 2. listopada od 10 do 16 sati.

TJEDAN FILANTROPIJE

Izvor: Dalmatinski portal

- Pred vama su brojna događanja u koja se možete uključiti, a sve s ciljem ukazivanja na vrijednosti filantropije odnosno čovjekoljublja i solidarnosti koje su u vremenu u kojem živimo pokazale i dokazale važnost i ljepotu dobrote i brige o drugima - ističu organizatori.

Putem mrežnih stranica može se pogledati promotivni film o filantropiji, uživati u virtualnoj izložbi, ali i upoznati se s pilot projektom 'DoGood People' za osnovne i srednje škole. Tu je i online kampanja 'Gradimo i radimo' za potresom pogođena područja Banije. Cilj ove kampanje je da se od građana prikupe novčana sredstva i ostale donacije kako bi se ljudima na Baniji omogućio što normalniji život pred nadolazeću jesen i zimu. Sve donacije bit će namijenjene obiteljima koje su najviše u potrebi u svrhu djelomične obnove/popravaka njihovih stambenih objekata ili opremanja njihovih životnih prostora.

Who's Online

We have 237 guests and no members online