Manje oružja - manje tragedija

predaja oružjaU subotu, 05. veljače u vremenu od 09,00 do 13,00 sati na predjelu ulice Fošal u Omišu (kod prodavaonice Studenac) organizirati će se javna prezentacija akcije "Manje oružja - manje tragedija", koju MUP RH u suradnji s UNDP i financijsku potporu EU provodi s ciljem smjanivanja na najmanju moguću mjeru posljedice držanja oružja koje građani drže na nezakoniti način u svojim domovima, a koje je proisteklo iz Domovinskog rata. Ovom priliko građani će se moći informirati o akciji, kao i o načinima i uvjetima predaje ilegalnog oružja ...


PP OMIŠ

Manje oružja - manje tragedija

Izvor: MUP, PP Omiš

Svakoga dana svjesni smo događaja koji pune stranice novinskih članaka s tragičnim epilogom u kojemu se često kao glavi uzrok pojavljuje (uglavnom ilegalno) vatreno oružje i to njegovo neovlašteno ili nepravilno korištenje.

S tim u vezi, Ministarstvo unutranjih poslova RH u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj, a uz financijsku potporu Europske unije provodi nacionalni program "Manje oružja - manje tragedija", te u skladu sa Zakonom o oružju, poziva građane Republike Hrvatske da mogu dragovoljno predati bez vremenskog ograničenja zabranjeno i dozovljeno oružje.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
 
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveni u drugim predmentima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljivo s probojnim eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i dr.
 
Putem BESPLATNE telefonske linije 0800 8892 građani RH se mogu informirati o dragovoljnoj predaji oružja ili pristupiti najbližoj Policijskoj postaji ili upravi radi dobivanja potrebnih informacija oko načina predaje istog.
 
Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj život sigurnijim.