Dućanin Ante Žižić odlazi u NBA, igrati će za Celticse

20-godišnji Dućanin, košarkaški centar Ante Žižić, kojeg su slavni Boston Celticsi lani na draftu izabrali kao 23. u prvom krugu, u subotu je stavio potpis na trogodišnji 'rookie' ugovor sa Celticsima vrijedan oko 3,5 milijuna dolara. Boston Celticsi su vijest o potpisu ugovora sa Žižićem i Jaysonom Tatumom, ovogodišnjim trećim izborom na draftu, objavili na svojoj službenoj stranici. Ante Žižić je prošlu sezonu započeo u Ciboni i do prijelaza u tursku Darušafaku u prosincu, bio najbolji igrač hrvatskog doprvaka s prosjekom od 20 koševa i 9,2 skoka u utakmicama ABA lige. U Darušafaki ga je vodio bivši trener Clevelanda David Blatt, pod čijim je vodstvom 20-godišnji centar skupio 21 nastup u turskom prvenstvu i 20 utakmica u Euroligi. Stasiti Dućanin, 211 cm visoki centar je u Euroligi imao prosjek od 9 koševa i 6,7 skokova uz 65 % šuta iz igre..

Izvor: Hina

Ante Žižić je zbog angažmana u Bostonu otkazao nastup za reprezentaciju Hrvatske na ovogodišnjem Eurobasketu i s budućim se suigračima priprema za skorašnje nastupe u NBA Ljetnoj ligi, u čemu će imati i pomoć hrvatskog trenera Darija Gjergje.

- "Trebam još dosta toga naučiti, prilagoditi se na nova pravila. Naravno, želim nastaviti napredovati. Tek mi je 20 godina i vjerujem da mogu unaprijediti svaki detalj u svojoj igri. Radim svaki dan po nekoliko sati, pogotovo sada kada sam stigao u Boston, i uživam u tome" - izjavio je Žižić tijekom priprema za nastup u Ljetnoj ligi.

Povezani članci

Who's Online

We have 225 guests and no members online