Protiv gašenja lokalnih dopisništva

novineHrvatsko novinarsko društvo (HND) oštro se protivi gašenju još jednog dopisništva Slobodne Dalmacije. Poslije prestanka rada dopisništva tog lista u Dubrovniku, ugašeno je i jedno od najstarijih dopisništva Slobodne Dalmacije - ono u Šibeniku. Stalno smanjivanje dopisništava katastrofalan je trend za naše novinarstvo jer je javnost uskraćena za autentične informacije, analize i komentare o događajima u značajnim regionalnim gradovima. Kad nema autentičnih novinarskih informacija, onda se i sve više prepisuje a takvo copy-paste novinarstvo znači ujedno i zabijanje zadnjih čavala u njegov lijes ...

Protiv gašenja lokalnih dopisništva

Izvor: HND

Pozivamo zato vlasnike i nakladnike medija da kad donose poslovne odluke ne gledaju na novinare isključivo kao neželjeni trošak poslovanja. S debelo podcijenjenim novinarskim radom nema slobodnog i nezavisnog novinarstva niti kvalitetnog novinskog proizvoda s kojim se na tržištu dugoročno može ostvarivati profit.

Pozivamo i vlast da nakladnicima i novinarima pomogne prebroditi ovu ekonomsku krizu, jer urušavanje novinskih naklada i nesigurnost novinarske profesije ugrožavaju ostvarivanja prava građana na točnu, potpunu i pravovremenu informaciju i ugrožavaju slobodu mišljenja i slobodu govora.

Povezani članci

Who's Online

We have 199 guests and no members online