Mjenja se zakon o elektroničkim medijima

Elektronički MedijiU tijeku je internetsko savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim medijima. Predloženi tekst rezultat je rada radne skupine u Ministarstvu kulture koji je usuglašen sa tijelima državne uprave, te je isti Vlada Republike Hrvatske uputila Hrvatskom saboru u zakonodavnu proceduru (prvo čitanje). Pozivaju se predstavnici zainteresirane javnosti da dostave svoje načelne primjedbe i prijedloge na cjelokupni tekst, kao i konkretne primjedbe i prijedloge na pojedine članke predložene u Nacrtu ...

MIJENJA SE ZAKON O ELEKTRONIČKIM MEDIJIMA

Izvor: Ministarstvo Kulture

Donošenjem predloženog Zakona uskladit će se Zakon o elektroničkim medijima sa Zakonom o općem upravnom postupku i Zakonom o upravnim sporovima, što će pridonijeti njegovoj učinkovitijoj primjeni u praksi.

e-medijiNadalje, definirat će se što se smatra neprofitnim audiovizualnim i/ili radijskim programom te neprofitnom elektroničkom publikacijom, s obzirom na to da se radi o neprofitnom sektoru koji mora zadovoljiti posebne kriterije.

Također, predmetnim izmjenama Zakona pridonijet će se razvoju pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u Republici Hrvatskoj poticanjem pružatelja elektroničkih publikacija i proizvođača neprofitnih audiovizualnih i/ili radijskih programa iz sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. Internetsko savjetovanje otvoreno je do 1. ožujka 2013. godine.

Cilj i svrha internetskog savjetovanja je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim medijima.

Pozivaju se predstavnici zainteresirane javnosti da dostave svoje načelne primjedbe i prijedloge na cjelokupni tekst, kao i konkretne primjedbe i prijedloge na pojedine članke predložene u Nacrtu, uz jasna obrazloženja i to putem obrasca sudjelovanja.

Svoje sugestije i prijedloge možete uputiti na adresu elektroničke pošte: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Po završetku procesa savjetovanja rezultati internetskog savjetovanja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva.

Portal Moderna vremena Info zainteresiranu javnost pozvao je na sudjelovanje u javnoj raspravi Ministarstva kulture RH na temu Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim medijima koji, smatraju, diskriminira komercijalne i NGO portale.

Povezani članci

Who's Online

We have 80 guests and no members online