Knjigama protiv haiku novinarstva

KnjiigeHrvatska publicistika bogatija je za čitavu jednu biblioteku. Naziv joj je "Sa zrnom soli", pokrenuo ju je ugledni hrvatski izdavač Slavko Goldstein u sklopu izdavačke kuće Novi Liber, a koncept joj je novinarski i u kadrovskom i u sadržajnom smislu. Objavljivat će publicistička djela hrvatskih novinara, a ujedno će ih i uređivati novinari: uz samog Goldsteina, urednički tim čine Boris Pavelić iz Novog lista, Ivica Đikić iz Novosti, te Davor Krile iz Slobodne Dalmacije. Temeljna namjera biblioteke sastoji se u poticaju kvalitetnijih novinskih pisaca da pišu društveno angažiranu publicistiku ...


SA ZRNOM SOLI

Piše: Vedran Marjanović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Trendovi u novinarstvu su sve kraći tekstovi i sve veće fotografije, čulo se na predstavljanju. Ova biblioteka im kani prkositi kvalitetnim štivom, pod radnim geslom "Knjigama protiv haiku novinarstva!".

Predstavljen je i prvi naslov iz biblioteke, "Bosna i Hercegovina – budućnost nezavršenog rata" autora Ivana Lovrenovića i Miljenka Jergovića, knjiga koja tematizira prošlost i izglede za budućnost BiH, kroz emocionalno-mentalne eseje dvojice vrhunskih prozaista.

Davor Krile je najavio knjigu Drage HedlaGlavaš – kronika jedne destrukcije”, kazavši da je riječ o publicistički najpotentnijem djelu zadnjih godina u Hrvatskoj, ali i šire.

Najavljujući knjigu "Gotovina – stvarnost i mit", čiji su autori sami urednici ove biblioteke, Ivica Đikić je kazao da su biografijom optuženoga hrvatskoga generala nastojali odijeliti elemente nacionalnog mita od Ante Gotovine kao živog čovjeka, sa svim svojim vrlinama i manama.

PROČITAJTE VIŠE...

 

Povezani članci

Who's Online

We have 261 guests and one member online

  • admin