Još malo sapunica i šunda

ŠundNova TV i RTL dobili su nacionalne koncesije za emitiranje specijaliziranih kanala u narednih petnaest godina, pobijedivši tako Kapital network i GPR medije. Doma TV naziv je novog programa Nova TV, dok se RTL-ov kanal zove jednostavno RTL 2. "Oba programu su zabavna s nešto noviteta ali to je uglavnom reciklaža postojećih sadržaja", razbila nam je iluzije Olga Ramljak, članica Vijeća za elektroničke medije koje je dodijelilo koncesije. Novi kanali kreću u eter 90 dana od objave u Narodnim novinama. Zanimljivo, Vijeće za elektroničke medije kojem je na čelu Zdenko Ljevak program Kapital Networka, koji jedini nudi ozbiljni informativno-gospodarstveni TV kanal, ocijenjen je nezadovoljavajućim. Treba dodati da je prije nekoliko mjeseci, kada se dodjeljivala koncesija za eksperimentalno emitiranje programa, Kapital Network ocijenjen pozitivno, a Nova TV i RTL nisu ...


E, ZVONKO, ZVONKO

Novi digitalni televizijski kanali u Hrvatskoj: RTL 2 i Doma TV

Izvori: tportal.hr, Monitor.hr, mportal.com

Predsjednik Vijeća je razloge za dodjeljivanje, odnosno nedodjeljivanje pojedinih koncesija sažeo u jednu rečenicu: 'Prošli su oni s kvalitetnijim programom.'

kapital network

Upitan da prokomentira nedobivanje koncesije, Dragan Ćuća iz Kapital Networka samo je procijedio: 'Nemam komentara.'

Od navedenih aspiranata na vrijedne koncesije u trajanju od 15 godina jedino Kapital Net nudi ozbiljni informativno - gospodarstveni TV kanal pod imenom Kapital Network, a koji je već vrlo dobro poznat gledateljima u Hrvatskoj pošto više od pola godine eksperimentalno emitira u okviru Multipleksa B.

Nova i RTL nude specijalizirane "zabavne" kanale bez posebno naglašenih programskih detalja o istima, a u prvim komentarima oboje ističu zadovoljstvo činjenicom da su dobili koncesiju i najavljuju svoje nove projekte. 

ovca'Ova dugoročna investicija će nuditi zabavu za cijelu obitelj, gdje će dnevni talk show biti okosnica svakodnevnog programa', izjavio je Johannes Züll, predsjednik Uprave RTL Televizije.

'Nova TV d.d. je tijekom godina u svom poslovanju pokazala da zna napraviti kvalitetan kanal i gledan program. Domaća produkcija je jedna od osnovica uspješne strategije i tim smjerom ćemo ići i sa specijaliziranim kanalom', izjavio je predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić.

Obje televizije trebale bi početi s emitiranjem svojih novih, zabavnih programa 90 dana nakon što Vijeće objavi odluku u Narodnim novinama.

I što reći na ovu odluku vijeća nego da se i dalje nastavlja zaglupljivanje dijela nacije koji slobodno vrijeme provodi ispred televizora.

Who's Online

We have 210 guests and no members online