Hrvatska nije nastala na zločinu

presuda generalimaNi "d" od obećanog dostojanstvenog prihvaćanja presude generalima koji su nepravomoćno osuđeni kao članovi "udruženog zločinačkog pothvata". Presuda je pokazala da Hrvatska nije nastala na zločinu, već da su mali zločinci pravili velike zločine. Nije Gotovinu osudio sudac Orie nego oni koji su poslije Oluje ubijali, palili i pljačkali, a sada se u njega kunu kao idola?!. Ako takvih ima među prosvjednicima u njegovo ime, onda je to još veća ironija. Političke posljedice tog suđenja bit će vraćanje retorike na 1991., destabilizacija javnog mnijenja, prozivanje dužnosnika koji su zakonski surađivali s Haagom, ali i otvaranje puta prema EU-u ..., piše Danko Plevnik na stranicama Slobodne Dalmacije ...


ODJECI PROVOSTUPANJSKOG PETKA, 15. TRAVNJA

Hrvatska nije nastala na zločinu, već su mali zločinci pravili velike zločine

Piše: Danko Plevnik / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

za razliku od nekih "branitelja", Gotovina i Markač danas bi sigurno drugačije postupali. Sud je na držanju i odao priznanje Gotovini. Vjerojatno će se u žalbenom postupku uzeti u obzir i to, ali i odgovornost vojno i politički viših od njega.

prosvjed na Rivi / foto Ante Čizmić / Cropix
  Prosvjed na Rivi    foto: Ante Čizmić / CropixŠOK NAKON PRVOSTUPANJESKE PRESUDE

Kako je državna propaganda zatrovala narod

Piše: Tomislav Klauški / Index.hr
Izvor: Index.hr

Godinama se nije smjelo znati za zločine u Oluji i nakon nje. Nije se smjelo znati za famozni sastanak na Brijunima.  Nitko, uključujući osumnjičene, nije smio znati da Haag krajem devedesetih istražuje Oluju. Nismo smjeli znali tko je optužen, gdje se skrivaju dokumenti i dokazi, gdje su famozni topnički dnevnici i tko ih je uništio.

Tijekom višegodišnjeg trajanja suđenja trojici generala nismo uopće znali kako teče sudski proces, već nam se u medijima sve prezentiralo iz perspektive obrane. I sada se svi čudimo kako su to naši generali osuđeni na visoke zatvorske kazne, za "udruženi zločinački pothvat", za zločine o kojima se nije smjelo govoriti.

Kao što je vladajuća propagandna mašinerija godinama narodu govorila da hrvatskih zločina nije bilo, tako mu sada govori da je za te zločine osuđen čitav narod.

Perfidna manipulacija, tako tipična za HDZ ...

PROČITAJTE VIŠE...

prosvjed na Rivi / foto Ante Čizmić / Cropix
  Prosvjed na Rivi    foto: Ante Čizmić / Cropix

Povezani članci

Who's Online

We have 332 guests and no members online