Maslina će biti opet obrana, a ulje dogodine mora ići i u New York!

U jednom dugoratskom "vrtlu" loza i masline na sve strane, no kako je domaćinima osnovna djelatnost nešto sasvim drugo, onda je sasvim jasno da su vino i masline više ljubav i hobi - ali hobi koji je 2019. godine za kvalitetu svojih truda - ekstra djevičanskog maslinovog ulja - nagrađen sa čak pet zlatnih medalja sa značajnih hrvatskih maslinarskih natjecanja, od kojih dva iz Istre, najmaslinarskije regije Europe, a nije da u naših domaćina falilo i medalja za kvalitetu domaćeg bijelog i crnog vina. Dapače. Sa lanjske Sabatine vratili su se u Dugi Rat sa zlatom i srebrom za kvalitetu vina iz svoje konobe. O Kadićima je, pogodili ste, riječ. O obitelji Slave i Ane Kadić iz Dugog Rata. O kojima se raspisao u časopisu "Maslina" Slobodne Dalmacije i legendarni HTV-ov novinar Mladen Stubljar, pa kako li neće nešto opet  zabilježiti i na lokalnom portalu njihov znatiželjni i uvijek žedni susjed istog imena?
Ne zaboravite, iako spominjemo priznanja i zlato, ovdje je ponajprije riječ o trudu i muci, o ljubavi i napornom radu, o znanju i vještini spajanja tradicije i suvremenog, na znanosti utemeljenog maslinarstva u vrhunski proizvod od ploda masline, zdrav i vrlo tražen među europskim gostima u turističkoj sezoni. O ekstra djevičanskom maslinovom ulju i domaćem vinu OPG Konoba Kadić iz njihovog maslinika i vinograda u Dugom Ratu je riječ.
I s ovogodišnjeg proljetnog natjecanja maslinara u Krasici i Buju, u najmaslinarskijoj regiji Europe - Istri - u dugoratske Kadića dvore stiglo je najnovije priznanje, zlatna medalja za kvalitetu ekstra djevičanskog maslinovog ulja obitelji Slave i Ane Kadić.
Čestitamo!
Nema druge, dogodine Kadićima valja s svojim zlatnim maslinovim uljem krenuti put New Yorka! Na prestižno svjetsko natjecanje maslinovih ulja NYIOOC World Olive Oil Competition, najveće i najrespektabilnije natjecanje u kvaliteti maslinovih ulja čija godišnja lista dobitnika nagrada predstavlja autoritativni vodič najboljih svjetskih maslinovih ulja. Ove godine su u New Yorku nagrađena, osim Istarskih, i maslinova ulja iz Dalmacije. Eto prilike marljivim Kadićima da dogodine pokušaju i jednu od najprestižnijih svjetskih nagrada dovesti u svoju konobu. Ma, past će i New York! Živjeli!

Piše: Mladen Banović

Dodine idemo na New York!

Dodine idemo na New York!

Dodine idemo na New York!

Povezani članci

Who's Online

We have 257 guests and no members online