Giovanni Cernogoraz osvojio zlatnu medalju za Hrvatsku u streljaštvu

Cernogoraz osvojio zlatnu medalju u streljaštvuHrvatska je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila i drugo zlato i to tamo gdje ga i nije očekivala. Donio ga je mladi Novigrađanin Giovanni Cernogoraz u gađanju letećih meta. On i Anton Glasnović, naši predstavnici u trapu, to su priželjkivali, ali nisu glasno najavljivali. U njihovu sportu i samo jedan promašeni golub može biti presudan. Iako je kao posljednjeplasirani ušao u finalnu seriju, naš Giovanni Cernogoraz preskočio je petoricu konkurenata i uzeo olimpijsko zlato. Sasvim sigurno - jedno od najvećih iznenađennja, ako ne na Igrama, onda u hrvatskoj olimpijskoj delegaciji...

OLIMPIJSKE IGRE

Cernogoraz osvojio zlatnu medalju u streljaštvu!

Izvori: DalmacijaNews, Monitor.hr
Foto: Drago Sopta / Cropix

Sa 122 pogođene mete uoči finala, Giovanni Cernogoraz je bio na šestom mjestu, da bi u finalu promašio tek jednu, odnosno pogodio je 24 od 25 meta, piše tportal.

Giovanni Cernogoraz

S tim se rezultatom izjednačio s Talijanom Massimom Fabbrizijem. Obojica su imala po 146 pogodaka, te su o najsjajnijem odličju odlučivali u raspucavanju.

A tu je naš strijelac bio mirniji. Fabbrizi je prvi krenuo u 'raspucavanje', a naš ga je strijelac uspješno pratio do šeste serije, kada je zadrhtala ruka Talijanu, a Cernogoraz je pogodio metu i osvojio olimpijsko zlato.

Giovanni Cernogoraz

Čestitamo!


Jedriličar Tonči Stipanović četvrti u laseru

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nije uspio dohvatiti medalju u klasi Laser na Olimpijskim igrama u Londonu. U plovu za medalje morao je ući u cilj ispred svog glavnog konkurenta za broncu, Šveđanina Rasmusa Myrgrena, ali to nije uspio...

tonči stipanović

Zlato je na kraju otišlo u ruke Australcu Tomu Slingsbyju, a naš Stipanović je na kraju završio na četvrtom mjestu.