Zanimljivosti..

Trodnevni izlet po Istri

izlet u IstruPrvog tjedna mjeseca travnja 46 izletnika, od kojih nas 10-orica s područja Grada Omiša i Općine Dugi Rat, bili su na trodnevnom izletu po Istri, kojom prilikom su razgledali kulturno-povijesne monumente i turističke ljepote ovog dijela naše zemlje. Krenulo se iz Omiša, a kada smo stigli u Poreč posjetili smo njegove kulturno-povijesne znamenitosti. Drugog dana put nas je vodio na Brijune, i tijekom vožnje vlakom u dužini oko 7 km uz stručnog vodiča upoznali se o djelu Roberta Koha, koji je riješio malariju na otoku, te monumentalnu crkvu sv. Grimanija Mučenika pa zbirku prepariranih životinja i foto-izložbu posvećenu Josipu Brozu Titu te izložbu u čast Paula Kupeivizora, posljednjeg vlasnika nekadašnjih Brijuna. Posjećen je i safari-park, životinje koje je Josip Broz dobio na poklon, među kojima su i najpoznatiji slonovski par u Europi Sony i Lanka, teških 5 i pol tona a dar su Indire Gandi ...

Tekst i slike: Davor Grgat

izlet u Istru

Na Brijunima je osnovan i Pokret nesvrstanih, a tu se nalaze i rezidencije predsjednika RH Stipe Mesića i premijera Ive Sanadera. Potom nas je put vodio u Rovinj, koji je na poseban način doživljen, pogotovo što se već osjeća početak turističke sezone.

Trećeg dana bili smo u Puli, koja je bogata kulturno-povijesnim monumentima, a najprije je razgledana Arena potom je smo krenuli put Opatije - našeg jadranskog bisera.

izlet u Istru

Tijekom dana željelo se je što bolje i što više razgledati i posjetiti, jer ovdje ipak ne dolazimo često, a pogotovo ne uz kvalitetne i stručne vodiče, a navečer do kasnih sati plesalo se uz muziku.

izlet u Istru

Mnogima će ovo trodnevno druženje najviše ostati u sjećanju kada je priređen cjelovečernji program mađioničara, koji je uspio raspoložiti i nasmijati goste do te mjere da su često aplaudirali, pogotovo kada je „mađioničar" u nekoliko točaka bio naš simpatični Bračanin Marko.

izlet u Istru

Izlet je bio organiziran od strane Globaltoursa, smještaj je bio u Bademi a moderni autobus sa pet zvjezdica, vodio je bez greške Sanjin Zunac, uz voditeljice - Sanju i Petru.

izlet u Istru

Povezani članci

Who's Online

We have 160 guests and no members online