Sabatina 2019: Zlatni Kadići i šampion Davor Bogdanović

Nakon ovogodišnje Sabatine, koja je svoja vrata zatvorila prošle nedjelje, razloga za zadovoljstvo opet ima dugorački vinogradar i vinar (i maslinar) Slavo Kadić iz OPG Konoba Kadić, koji je u kategoriji otvorenih vina, za svoje crno vino Merlot i Babić 2018., dobio zlatnu diplomu za kvalitetu. No to nije sve, za bijelo vino iz svog vinograda, kombinaciju maraštine i debita, dobio je srebrnu diplomu. No ni to nije sve. Najveći uspjeh na Sabatini polučio je Davor Bogdanović, poznati ugostitelj iz Seoca/Duća, šampion Sabatine 2019 u kategoriji jakih alkoholnih pića, za svoj cherry! Čestitamo Davoru na veeelikom uspjehu i našim dragim Kadićima! Proslavili smo i ova priznanja već u Segetu gdje se održavala Sabatina, a i opet ćemo. U Dućama i Dugom Ratu. Dvije diplome i medalje se ne dobivaju svaki dan, a šampion je doista iznimno priznanje koje mogu dobiti samo najbolji. Bravo! Inače, na ovogodišnjoj fešti vinogradara i vinara ocjenjivana je kvaliteta više od 200 vina iz cijele Hrvatske u kategoriji buteljiranih vina, a nešto više od 160 uzoraka vina u kategoriji otvorenih i mladih vina...

SABATINA 2019.

Sabatina, smotra posvećena i formi te njegovanju zadrugarstva, u organizaciji je  Zadružnog saveza Dalmacije osnovanog daleke 1907. godine.

Sabatina 2019: Zlatni Kadići i Bogdanović šampion!

Šampionska nagrada Sabatine 2019. održane u Segetu otišla je na krajnji istok Hrvatske, u Ilok za  fantastično bijelo vino Chardonnay Principovac iz 2016. Najbolje crno vino je također gost Dalmacije – Merlot iz 2011. vinarije Milat iz hercegovačkog Humca. I najbolji pjenušac nije iz Dalmacije već s Krka, pjenušac Gospoja 2016. poljoprivredne zadruge iz Vrbnika.

Šampion vina sorte plavac je Dingač 2017. Pelješkog vinogradara iz Kune Pelješke, šampion vina sorte pošip je Pošip Zure 2018. iz Lumbarde (Korčula).

Sabatina 2019: Zlatni Kadići i Bogdanović šampion!

Šampion kvalitete jakih alkoholnih pića je naš Davor Bogdanović iz Seoca s svojom fenomenalnom višnjevačom - Cherry. Čestitamo još jednom meštru od jakih alkoholnih pića!

Vino Edivo Q 2018. iz Janjina najviše se svidjelo i šampion je izgleda proizvoda, a priznanje za najbolje ocijenjeni zadružni proizvod je Dingač 2013. poljoprivredne zadruga i vinarije Potomje.

Sabatina 2019: Zlatni Kadići i Bogdanović šampion!

Najbolje ocijenjeni proizvod u kategoriji rakija i destilata je vilijamkovka, rakija tvtke Staval iz Cernika, dok je na Orebić otišlo priznanje za najbolje ocijenjeni Hrvatski otočni proizvod. To je liker od mirte Nature Antunović.

Najbolje crno vino u kategoriji otvorenih vina je Merlot barique 2018. Anđelka Vrsaljka iz Nadina, najbolje otvoreno bijelo vino je maraština i malvasija dubrovačka 2018. Stjepana Vučemilovića iz Zadra. Najbolje mlado crno vino Merlot 2019. plod je truda OPG Elvisa Nimčevića iz Nadina, a najbolje mlado bijelo vino je Pošip 2019. Frane Baničevića Cara iz Smokvice (Korčula).

Sabatina 2019: Zlatni Kadići i Bogdanović šampion!

Pohvalimo još i našeg Božu Bačića iz Podgrađa za syrah 2019. iz svog OPG-a koji je zaslužio veliku zlatnu diplomu za kvalitetu otvorenog vina.

Sabatina 2019: Zlatni Kadići i Bogdanović šampion!

- Ovogodišnju "Sabatina" su u tri dana uz stručna predavanja  obilježile i teme o zaštićenoj oznaci izvornosti, kulturi pijenja vina i Zakonu o vinu - istaknuo je Lordan Ljubenkov, predsjednik Zadružnog saveza Dalmacije i organizatorskog odbora "Sabatine".

 

Sabatina 2019: Zlatni Kadići i Bogdanović šampion!

Sabatina 2019: Zlatni Kadići i Bogdanović šampion!

Povezani članci

Who's Online

We have 245 guests and no members online