Predrag Matić Fred: Istinu možemo doznati i bez Veritasa

predrag matić fredKada čovjek zamišlja ratnika koji je uništio sedam neprijateljskih tenkova, teško će mu se u mislima pojaviti lik poput Predraga Matića zvanog Fred, vukovarskog branitelja koji je pothvate s ručnim bacačem izvodio u okolici Trpinjske ceste. Koliko je po svom fizičkom izgledu netipičan ratni heroj, toliko je netipičan i u hrvatskoj političkoj močvari: Matić je iskren, pošten i pravdoljubiv čovjek. S takvim osobinama, dakako, nije lako prokrčiti političke putove, pa ne čudi brzina kojom je novi premijer Zoran Milanović sasjekao njegovu ideju o objavi famoznog registra hrvatskih branitelja, izjavivši kako njegova Vlada "nema ni vremena ni strpljenja za tu vrstu konflikta". Ministar branitelja i dalje stoji iza svojih riječi, iako je predsjednik Vlade ublažio priču ...

PREDRAG MATIĆ FRED:

Istinu možemo doznati i bez Veritasa

Piše: Saša Kosanović / Novosti
Izvor:
Novosti

fredMoj je stav po tom pitanju radikalan, želim biti ministar braniteljima, a ne onima drugima, ali shvaćam političku realnost. Ne radimo reviziju, nitko se toga ne treba bojati. Ne vidim razloga da se registar ne objaviti u cijelosti, no spreman sam razgovarati o detaljima i načinu, iako se to kosi s mojim uvjerenjima – teško mi je prihvatiti da možemo objaviti samo dio.

Osobno pristajem da se objave svi podaci o meni, od vrtića, ničega se ne sramim. Naći ćemo način da taj posao završimo u ovom mandatu. A što se tiče argumenata da će se objavom doznati da je netko nešto loše radio u ratu, samo se nadam da će tako doista i biti i žalim što se to dosad već nije doznalo.

Ne trebaju nam ni Savo Štrbac ni Veritas, mi to moramo sami riješiti ...

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 212 guests and no members online