Festival peljeških podruma

Sad je prava prilika da krenete prema jugu i prije nego što nahrupe turisti uživate u pelješkoj netaknutoj prirodi, njegovim prekrasnim plažama i dovršenim šetnicama, nepreglednim vinogradima koji se strmo spuštaju prema kristalno plavom moru, bogatoj baštini, živopisnim malim mjestima i ne propustite nadaleko poznate kamenice, sjajnu mediteransku kuhinju i moćne plavce o kojima priča vinski svijet. Pelješac vas poziva na lijepi eno-gastro doživljaj. Sve do 15. lipnja traje Festival peljeških podruma. Vinarije, brodari, školjkari, obiteljska-poljoprivredna gospodarstva, restorani i konobe..., njih 53 s čitavog poluotoka uključilo se u manifestaciju na Pelješcu koja s optimizmom otvara turističku sezonu. Posjetite li poluotok u vrijeme Festivala u vinarijama vas očekuju popusti od 20 posto na određene etikete, a u restoranima dva posebno kreirana menija - od 120 i 180 kuna, koji, naravno, uključuju i čašu pelješkog vina.
- U sklopu Festivala 4. i 5. lipnja organiziramo tradicionalne Dane otvorenih vrata peljeških podruma, manifestaciju koja se inače održava početkom prosinca. Nadamo se da će i ova lipanjska verzija postati još jedna tradicionalna vinska fešta - rekao je Slobodan Rosić, tajnik udruga Pelješki vinski puti i Plavac mali Pelješac.

Izvor: TZ Pelješca

Direktorica TZ općine Ston Fani Slade, istaknula je kako u ovom projektu sudjeluju sve četiri turističke zajednica s Pelješca - uz stonsku, Turističke zajednice općina Janjina, Orebić i Trpanj, a ideja se realizirala u suradnji s tvrtkom Feel IQM. Kaže kako Festivala ne bi bilo bez podrške udruga Stonski školjkari, Pelješki vinski puti i Plavac mali Pelješac te Stonskih zidina, Solane Ston i Pomorskog muzeja u Orebiću.

- Vodili smo računa o epidemiološkim mjerama pa za vrijeme manifestacije nema masovnog okupljanja, a popratni program poput vinskih radionica i konferencija planiramo održati online putem. Također preporučujemo svim posjetiteljima da dolazak u vinariju, OPG, restoran ili konobu prethodno najave. Vjerujemo kako će iduće godine pandemija biti iza nas pa će drugo izdanje Festivala peljeških podruma nuditi bogat zabavni i edukativni program, poručuje Slade.

Povezani članci

Who's Online

We have 169 guests and one member online

  • admin