Počeo veliki balotaški turnir 'Gata 2012.'. Dajte nam te Jeriće!

baloteI ove godine u svetu nedilju, 15. srpnja, počinje veliki balotaški turnir u Gatima. Pravilo je jedno i ono glasi: dopušten samo jedan igrač po ekipi koji nema veze s Gatima. Nagrada već standardno veličanstvena: prvak nosi ekipi pečeno janje, drugoplasirani pak soparnik, a ostali zadovoljstvo sudjelovanja na nadaleko poznatom turniru čije zgode će jednog dana moći pričati unucima. Ovogodišnje natjecanje će se održati pod parolon ''Dajte nan te Jeriće!''. Da pojasnin, Jerići su prošlogodišnji pobjednici koji su relativno uvjerljivo osvojili turnir, a ove godine motivacija kod konkurencije je narasla. Žestoki sraz titana balota počinje večeras u predvečernjim satima na Kipi, neki moraju potvrditi svoj prošlogodišnji uspjeh, dok drugi dokazati da vrijede više, puno više nego što pričaju ...

TURNIR U BALOTAMA

baloteGATA 2012.

Izvor: Gata.hr, MB

Pravila:

U ekipi igraju 2 igrača + jedna zamjena. Dozvoljen je samo jedan igrač van gata u ekipi. Uplata je antirecesijskih 60 kn, a izvlačenje u subotu, 14. srpnja u 20,30 na kipi. Turnir počinje u svetu nedjelju, 15. srpnja.

janjeA nagrade:

- Pečeno janje
- Soparnik

Šuška se da će se ove godine u Gatima osposobiti i drugi zog za igru, da balotaši imaju idealne uvjete za igru. Prošle godine su neki ipak igrali malo prerano, dok je sunce još u zenitu bilo.. No kako bilo da bilo godina dana priprema za turnir je prošla i brojni izazivači čekaju Jeriće kao zapete puške.

Neki se fale da in pobjeda ove godine ne može pobići, neki su izgradili privatna boćališta (zogove) da se bolje pripreme, većina je godinu dana iskusnija (ali tu prednost riješi Crni i ostatak ekipe, naime svake godine zog ima nove kanale, nove zakonitosti prema kojima se triba ravnati), a samim time i bolja.

Uglavnom Borovci, Tadin, Braići, Guzići, Jerići, Vukovići, Beovići i ostali garancija su super zanimljivog i kvalitetnog turnira.

Za kraj svima želin sigurnu ruku i oko sokolovo, a najviše Šoli.GATA, SKOČIBE

Tjedan dana poslije...

balotaški turnir GATA 2012

Povezani članci

Who's Online

We have 338 guests and no members online