Živio kupus! Krađa ipak zastarijeva!

TV emisijaGaudencio je radio kao voditelj u jednoj emisiji lokalne TV kuće KTV (Kupus Televizija). KTV nije imao neki program, situaciju su spašavale emisije poput one što ju je vodio Gaudencio, ali on na žalost nije mogao pokazati svijetu svoj puni potencijal. Naime, vršiteljica dužnosti ravnatelja KZV-a bila je opaka Crudelia i ona je redovito radila na tome da Gaudencio u svojim emisijama obrađuje samo one teme koje odgovaraju njoj i njenim bliskim prijateljima. Gaudencio je tužan i nesretan stalno pokušavao progurati svoje ideje i malo po malo u tome je i uspjevao. Njegova "Gaudinica" redovito je među najgledanijim emisijama i jedna od onih koje stalno prave probleme onima za koje se vjeruje da su nedodirljivi ...


GAUDENCIJEVA GAUDINICA

Živio kupus! Krađa ipak zastarijeva!

Piše: Alen Bećirović
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Njegova "Gaudinica" redovito je među najgledanijim emisijama i jedna od onih koje stalno prave probleme onima za koje se vjeruje da su nedodirljivi. Međutim, nedavno se "Gaudinica" ponovno našla u nemilosti Crudelie i njenih dragih prijatelja.

Naime, Gaudencio je spremio emisiju "Zločin krađe kupusa nikada ne zastarijeva" i tu je nastao veliki problem. U uredu spomenute v.d. ravnateljice nakon objave teme odvijala se prava drama.

Latin

Drama u tri čina

- Pa je li on popizdio? Šta on misli da može pričati o svemu što mu padne na pamet? Kupus? Sad se sjetio kupusa? U ovoj zemlji ima toliko bitnijih tema od kupusa! – ludila je Crudelia histerično kružeći oko stola.

- Daj ajde što si se zapjenila toliko? Sve ćemo srediti, ajd ti iskoristi onaj dokumentarac o branjenju Vukovara za ovaj tjedan. Znaš ono, tražili branitelji, ti si osjećajna, seri malo... – tješio ju je Prijatelj, vlasnik jedne od tvrtki koje su se spominjale u krađi kupusa...

- Pa dobro, ja to mogu za ovaj put, ali što ćemo idući tjedan? Što će biti ako se otkrije tko je sve krao kupus? Ja sam već napravila sarmu! Znam dobro i da si ga ti stavio kiselit… Jao, što ćemo sada?


Zabrinuta v.d.-ica


Jadna Crudelia bila je na rubu živaca ne mareći za umirujuće poruke i Prijateljev ton glasa. Sve je izgledalo izgubljeno – sarma za Novu godinu polako je postajala utopija, a mogućnost da se riješi tog svraba od Gaudencia s vremenom je izgledala nemoguća.

Prošao je i taj tjedan, dokumentarac o braniteljima dobro je prošao i kupljeno je još sedam dana vremena, ali problem je što krađa kupusa nikada ne zastarijeva.

U nedjelju navečer, nakon 7 Praxitena i 4 konjaka Crudeliji je zazvonio telefon. Bio je to onaj umirujući Prijatelj.

- Mala, ne brini ništa. "Gaudinica" sutra neće ići. Slobodno zaledi sarmu, nema vraćanja!

Crudeliji je pao kamen sa srca, ali i dalje nije shvaćala kako se sve to samo od sebe riješilo. Prijatelj ju je uvjerio kako treba samo čekati i da će joj već sutradan sve biti jasno. Odmah je smazala tri sarme.


Sve je dobro što se dobro svrši


Idućeg dana Crudeliju je dočekalo neizmjerno ugodno iznenađenje. Njena Kupus Televizija objavila je obavijest za gledatelje :

Latin i cenzura"Kupus Televizija obavještava gledateljstvo da nam se odvjetničko društvo Kupus kalja i partneri obratilo u ime njihove stranke te nas upozorilo da bi objava večerašnje Gaudinice koja se zove ˝Zločin krađe kupusa nikada ne zastarijeva˝ mogla shvatiti kao težak napad na Čorba film koji upravo u ovom trenutku priprema zimnicu čiji je glavni sastojak upravo kupus iz spomenute sporne emisije."

Već u tom trenutku Crudelia i svi ostali kupusari nisu mogli sakriti osmjeh na licu. Sa ushićenjem su pročitali ostatak obavijesti :

"Prema navodima odvjetničkog društva Kupus kalja i partneri objavljivanjem ovakve emisije nastupila bi za Čorba film i Prijatelja šteta velikih razmjera, a došlo bi i do teške povrede prava. U tom bi slučaju pravna osoba (KTV) bila odgovorna za propadanje kiselog kupusa, sarme, čorbe i nadasve zdravog rasola bez kojeg naš klijent i njegovi suradnici ne mogu normalno odvijati posao. Slijedom svega navedenog i svjesnosti o važnosti kako kiselog, tako i običnog kupusa KTV do daljnjeg zaostaje za ostatkom svijeta i seli u kameno doba."

Pukao je čep od šampanjca u Crudelijinom uredu, svi oni Praxiteni i  konjaci nisu bili uzalud! Kupus je spašen!

I dok se mi možda možemo i brinuti što nikada nećemo saznati pravu istinu o kupusu, trebali bi imati na pameti da je tamo negdje netko u ovom trenutku upravo ushićen zbog te činjenice.

Živio kupus, krađa ipak zastarijeva.

Povezani članci

Who's Online

We have 138 guests and no members online