Rukomet (Ž): Pobijedile same sebe

RK OrkanŽRK ZADAR - RK ORKAN  29:22 (16:8). A počelo je tako lijepo: Našoj Ivani Banović je zbog odlaska na studij upravo u Zadar ovo bila posljednja utakmica sezone, na kojoj je tom prigodom bila kapetan, a i Đanki je dočekao svojih 5 minuta u obliku uručivanja buketa i pripadajućih poljubaca u tu svrhu, naravno. Iako smo znali dobro kako Zadranke igraju, pa smo na to i bile dobro pripremljene u utakmicu smo ušle najblaže rečeno bez veze. Pale smo na baketinu. Pobijedile same sebe ...


II HRL Jug-žene

Zadar, 15.10.2011., 4 kolo
SRC  “Mocire”, gledatelja 100

ŽRK “ZADAR” - RK “ORKAN” 29:22 (16:8)

Izvor: rkorkan.com

Njihova zona 5-1 je u našem napadu napravila jednu veliku pomutnju. Toliko izgubljenih, odnosno krivo dodanih lopti, toliko koraka, toliko tehničkih grešaka to se  dogodi  na recimo tri do četiri  “normalne” utakmice.

Jer kako drugačije nazvati ukupno 32 (ej, trideset i dvije!?!) takve greške. Od toga je samo kontri bilo 9 i sve su realizirane! O realiziranim polukontrama da i ne govorimo! Jednostavno kao da nismo bile u utakmici! Naročito prvo poluvrijeme!

Ukratko, da je ekipa “Zadra” vodila statistiku kao najbolji asistet trebali su upisati “Orkan” jer je ukupno 18 njihovih golova bilo posljedica prije spomenutih naših grešaka.

Nešto bolje - “normalnije” je bilo drugo poluvrijeme. Iako je i ono počelo tako da smo u prve dvije minute imali šest takvih grešaka. Izgleda da je trener Zlatko nakon bezbroj rošada i varijanti pogodio sa postavom koja je uglavnom odigrala to drugo poluvrijeme.

Više se nisu događale te napadačke greške u serijama,  i obrana je sa Marinom Banović bila malo bolja, a kao vrhunac je svoj doprinos dala i Mladena (11 obrana u 2. poluvremenu). U napadu se raspucala  Ivana sa desnog krila kao i Čika sa lijevog krila koje su uz već standardno efikasnu Mirju i prije spomenute u obrani, značajno doprinjele da smo drugo poluvrijeme čak i dobile sa jednim golom razlike.

Šteta što ovo nije rukomet na pijesku jer bismo u setovima bile 1:1. Ovako, Zadranke su samo uzele ono što smo im mi dale i zasluženo pobijedile.

Za kraj smatramo potrebnim posebno naglasiti odlično suđenje para Bekavac-Franić. Ovo zato jer zbog nekih repova iz njihove igračke i sudačke prošlosti pomalo smo ih se i pribojavale.

Međutim, u jednoj ipak za suđenje ne tako teškoj utakmici, ali ipak utakmici sa dosta kontakata one su svoj posao odradile na zavidnoj razini. Bravo.

ŽRK “ZADAR”

Dujmović, Opsenica 2 (1), Nekić 4, Vujević 5, Mutić, Dujmović, Perat, Hrboka 1, M.Maruna, P.Maruna, Rončević 3, Katarić 8, Vidas, Bilaver 2, Zekanović 4 (1), Jurić

RK “ORKAN”

Delić (14 obrana), Šćurla 1, Podgornik, I.Banović 5, Čulić 2, M.Ercegović 11 (6), V.Mimica, Čikotić 2, Grubiša, Balić, Žižić, A.Mimica, M.Banović 1, L.Ercegović, Ribičić, Pelivan
Trener: Zlatko Grubiša

Sutkinje: Mirjana Bekavac (Sinj) i Željana Franić (Solin)
Nadzornik: Ivo Bukić (Šibenik).

Povezani članci

Who's Online

We have 80 guests and no members online