Proslavljen blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića

Pred oko 2.000 vjernika u ponedjeljak je u rodnom mjestu poljičkog sveca sv. Leopolda Bogdana Mandića, proslavljen njegov blagdan. Nakon procesije euharistijsko slavlje u svetištu u Zakučcu, ispred špilje, uz brojne svećenike Omiškog i Poljičkog dekanata predvodio je dr. fra Toni Vučković, prof na KBF u Splitu. U svojoj nadahnutoj propovijedi fra Toni je pored ostaloga govorio o sakramenta svete ispovijedi, odnosno o njenoj važnosti. Sveti Leopold bio je ispovjednik punih 40 godina. Tijekom procesije i mise pjevao je župni zbor Sv. Petra sa Prika ...

ZAKUČAC

Piše: Davor Grgat

Župni svećenik don Ivan Delić istakao je kako je sv. Leopold Mandić za nas za Hrvate veliki svetac zato što od njega možemo naučiti puno toga, a ponajprije poniznost. A toga nam danas puno fali i to svima, počev od vrha države pa do onog najmanjeg čovjeka.

Proslava blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zakučcu

Ta poniznost podrazumijeva služiti drugima, a sv. Leopold je cijeli svoj život služio drugima – služio je čovjeku, zaključio je don Ivan, i zahvalio se svima koji su doprinjeli da se ovako svečano proslavi ovaj naš veliki blagdan.

Papa ispred groba sv Leopolda Mandića
  Papa Ivan Pavao II. na grobu sv. Leopolda Mandića  / foto: hkv.hr

Povezani članci

Who's Online

We have 445 guests and no members online