Dani Dioklecijana

dani dioklecijana

U petak u Splitu počinju Dani Dioklecijana, koji će trajati do ponedjeljka, a koji počinju carskom povorkom iz Podruma prema Rivi te Marmontovom i Dioklecijanovom ulicom do Peristila. Ondje će u 21 sat početi svečani program u kojem će car Dioklecijan najprije pozdraviti puk, a zatim će se postrojiti rimske legije te prikazati gladijatorske borbe ...

RIMSKA FEŠTA U SPLITU GRADU

Dani Dioklecijana

dani dioklecijana

Izvor: Slobodna Dalmacija

dani dioklecijana

"Ovoga ljeta stare Rimljane na Peristilu prikazuje rimska skupina Gens Julia", rekao je direktor splitske Turističke zajednice Vedran Matošić, dodajući da će se nakon otvorenja na Rivi održati večer opernih arija i evergreena, a za subotu je najavljen nastup "2Cellos".

2 cellos na danima dioklecijana

U sklopu Dana Dioklecijana u Muzeju grada u petak će biti otvorena izložba pod nazivom "Gaius Aurelius Valerius Diocletianus Pius Felix Invictus Augustus i njegova palača u Splitu" ...

dani dioklecijana

Osim koncerata, u sklopu Dana Dioklecijana održat će se i modna revija, multimedijske prezentacije te program Mali Dioklecijan i vrtić iz rimskog doba na Peristilu.

dani dioklecijana

Kao posebna zanimljivost najavljena je i degustacija antičkih jela pod nazivom "Što su jeli prvi Splićani" u Dioklecijanovim podrumima, gdje će biti pripremljena i "rimska teća" iz koje će se besplatno podijeliti 500 porcija svima koji dođu odjeveni u toge.

dani dioklecijana

Povezani članci

Who's Online

We have 170 guests and no members online