Vučevica: Tehnološki park 'Faust Vrančić'

Znanstveno-tehnološki park Vučevica nosit će ime Fausta VrančićaDo jeseni ove godine na području Vučevice počet će prvi konkretni radovi na znanstveno-tehnološkom parku u Kaštelanskoj zagori, na samo 25 kilometara od Splita, čime su pripreme došle u završnu fazu. Ivan Udovičić, pročelnik Županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, potvrđuje da je najveći dio već riješen, a nakon dobivanja lokacijske i građevinske dozvole, jesen će donijeti i prve konkretne radove te nakon toga brojna nova radna mjesta. Riječ je o velikom županijskom projektu koji se prostire na 55 hektara uz autocestu i na jednom će mjestu objedinjavati kompanije i proizvođače isključivo visoke tehnologije, za što je iz županijskog proračuna već izdvojeno 27 milijuna kuna ...

Znanstveno-tehnološki park Vučevica nosit će ime Fausta Vrančića

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

To znači da u tehnološkom parku neće biti mjesta trgovačkim centrima, skladištima i drugim sadržajima kao u gospodarskim zonama, a uz sve nudit će i priliku za nova zapošljavanja brojnih mladih ljudi.

Kako bi spojili značenje Zagore i vrijednost ljudskih potencijala za ovaj projekt u Vučevici, u Županiji splitsko-dalmatinskoj okupljeni su najjači stručnjaci iz raznih područja.

Da bi svoje ideje još bolje razradili, upoznali su se s iskustvima ovakvog ulaganja u francuskom tehnološkom parku “Sophia Antipolis”, najvećem parku visoke tehnologije u Europi.

Završen je natječaj za izbor imena tehnološkog parka, a posebnost je što su na njemu sudjelovali samo studenti.

Po poznatom Šibenčaninu, znanstveno-tehnološki park zvati će se "Faust Frančić".

izumi fausta vrančića 

Povezani članci

Who's Online

We have 231 guests and no members online