AD Plastika osniva tvrtke u Srbiji i Rusiji

AD PlastikaUspješna solinska tvrtka AD Plastik izvijestila je danas putem Zagrebačke burze o novim poslovnim planovima i osnivanju društava u Srbiji i Rusiji, piše Poslovni dnevnik. AD Plastik planira do kraja 2011. osnovati tvrtku u gradu Mladenovcu blizu Beograda, a drugu planira osnovati u gradu Kalugi, u blizini Moskve. S poslovanjem i proizvodnjom tvrtke će početi iduće godine. AD Plastik, dugogodišnji dobavljač Renaulta, sklopio je ugovor sa Fiatom o proizvodnji plastičnih dijelova za novo vozilo. Da u Solinu posla ima pokazuje i ponuda oglašenih poslova na portalu posao.hr ...

PROIZVODITI SE MORA

Piše: M.B.

Evo kako smo mi Dugoraćani ku**eve sreće! Umjesto poduzetnih Solinjana koji otvaraju proizvodne pogone u "regionu", u naše ugasle i kerumizirane hale Dalmacija-Iskre uselio se poduzetni Nećak i po "nekako" dobavljenim nacrtima inženjera AD Plastike odlučio raditi i izvoziti djelove za auto-industriju... Nažalost, malo je ostalo zaposlenih dugoraćana u industrijskoj zoni na Glavici.

Dalmacija-Iskra

- Ne radi se ni o kakvoj krađi nacrta, a pogotovo tehnologije, nacrti su vlasništvo BMW-a - govorio je Goran Sapunar, vlasnik tvrtke Fornix na medijske napise o aferi s poslom vrijednom milijun i pol eura za BMW i optužbama AD Plastike da je sa troje bivših zaposlenika solinske firme povrjedio njihova prava industrijskog vlasništva i nedopušteno koristio autorska djela otuđena krađom nacrta i 3D modela.

Povezani članci

Who's Online

We have 500 guests and no members online