BK Gorčina Omiš prvaci države u raffa boćanju

Četrdeseti rođendan ove godine je proslavio boćarski klub "Gorčina" iz Omiša i to na kakav način! S naslovom prvaka 1. Hrvatske boćarske raffa lige. Naslov izboren u finalnoj utakmici playoffa protiv neporažene ekipe iz regularnog dijela natjecanja, boćarskog kluba "Pržina", slatko su Poljički i Omiški boćari iz "Gorčine" i veselo proslavili.
Koliko Poljičani i Omišani imaju talenta i energije za boćanje govori podatak da u Poljicima i Omišu ne postoji boćarska dvorana zatvorenog tipa kakve imaju i Split i Makarska i Sinj. Iako je omiškim igračima i klubovima podrška grada Omiša postojana i evidentna, piše portal Dalmacija danas, sportska infrastruktura je ono na čemu svi zajedno imaju posla za odraditi. Srce i duša balotanja u Dalmaciji, omiške balote, naprosto sada već vapiju za istinskim i pravim boćarskim centrom. Brzo će 2024. kada boćanje postaje olimpijski sport. U Parizu će se i naši boćarski reprezentativci za olimpijske medalje u disciplinama "Volo", "Raffa" i "Petanka" boćanju. U Volo boćanju (sa željeznim boćama) Hrvatska je svjetska velesila i u Parizu će naši reprezentativci, nedvojbeno, kandidirati za najsjajnija odličja. E da nam je infrastrukture za boćanje u hladnijem dijelu godine, tko zna, možda bi koji mladi Poljičanin ili Omišanin s boćama otišao na Olimpijadu?

Izvor: Dalmacija balote, Dalmacija Danas

Vratimo se mi "Gorčini" i finalu s "Pržinom". Gorčina je od početka finala nametnula visok nivo igre i postotak odigravanja u čemu je prednjačio najkorisniji igrač playoffa, Tonći Jerić. U finalu su Jeriću od velike pomoći bili Ante Tonći Jurjević i Ivica Mikas za ukupnu visoku 10:0 pobjedu. U sklopu polufinala protiv prošlogodišnjih prvaka velik doprinos ekipi dao je Luka Žure.

Bez obzira što se finale igralo bez gledatelja zbog mjere stožera Civilne zaštite, Tonči Jurjević i Željko Žužul, kao istaknuti članovi uprave su ovu titulu zaslužili svojim iznimnim doprinosom boćanju kroz godine.

"Pržina", koju predvode kapetan Hrvoje Dotur i predsjednik Zoran Nasić će svoju priliku potražiti u novoj sezoni.

Who's Online

We have 218 guests and no members online