Žedni pokraj vode

vodaProdaja vode u vrijeme gospodarske krize, odnosno pada kupovne moći, može zvučati i kao prodaja čistog hrvatskog zraka u konzervama, ali poslovni rezultati pokazuju veliki plus za njezine domaće proizvođače. Naravno da je uspješna prodaja vode u bocama, kao i svakog drugog proizvoda, prije svega pitanje marketinga, odnosno reklame, jer nije mala stvar pobijediti u gostima kako to čini Jamnica u Sloveniji, odnosno Jana u SAD-u. Voda je veliko prirodno bogatstvo koje bi, kao u nekom lošem filmu, mogla na globalnom planu zamijeniti naftu kad je riječ o budućim svjetskim ratovima. Obnovljivi izvori pitke vode naše su najveće prirodno bogatstvo, i to ne zato što nemamo drugih. Izvori pitke vode ne smiju se rasprodati kao "obiteljsko srebro", a onda kukati da drugi ubiru dobit i zbrajaju dividendu, koja je mogla ostati kod kuće...


VODA

Žedni pokraj vode

Piše: Marinko Petković / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

Naravno, i s vodom treba znati jer ima i onih tvrtki koje "vodu ne piju". Naprotiv, zbrajaju dugove dok dugi ubiru velike plodove.

A u prodaji vode se pokazalo da na skučenom domaćem tržištu bez poslovnog iskoraka barem u regiju, nema mjesta za sve. Dakle, iskorak u svijet je ne samo nužan nego i profitabilan. Imamo vode kao malo koja zemlja u Europi, ali nas svijet neće još dugo čekati.

U manje od osam godina voda je postala ono što je godinama bila Vegeta. Hrvatski proizvod čiji je izvoz vrijednosno utrostručen.

Povezani članci

Who's Online

We have 219 guests and no members online