Savez za građansku i etičku Hrvatsku izlazi samostalno na izbore

Savez za građansku i etičku HrvatskuSavez za građansku i etičku Hrvatsku, na čelu s don Ivanom Grubišićem, najavio je da će na parlamentarne izbore izaći samostalno te da neće sklapati ni postizborne koalicije. Don Ivan Grubišić bit će nositelj liste u svih 10 izbornih jedinica. - Ne borimo se za fotelje. Naše geslo je čovjek nadasve, a mi želimo biti kritička savjest društva, upozoravati na negativnosti i dati smjernice za izlazak iz krize. Nositelj sam liste u svim izbornim jedinicama i to sam prihvatio kao svoj križ. Ako se prihvate naši stavovi kroz tri do pet godina izaći ćemo iz društvene, ekonomske i duhovno-moralne krize – kazao je don Ivan Grubišić ...


ZA DRUGAČIJU HRVATSKU

Don Ivan Grubišić ide na izbore sa Savezom za građansku i etičku Hrvatsku

Piše: Ines Brajović / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews


Savez za građansku i etičku Hrvatsku će se zalagati za ukidanje svih političkih privilegija osim onih koje se odnose na branitelje i invalide Domovinskog rata, pokušat će utjecati na to da se Hrvatska podijeli u pet regija, a na taj će se način smanjiti administracija.

- Zalagat ćemo se za smanjenje broja saborskih zastupnika. Prema broju stanovnika Hrvatskoj je dovoljno između 75 i 81 zastupnika u Saboru. Potrebno je smanjiti broj Gradova i Općina, a broj mandata treba se ograničiti najviše na dva jer ovako u Saboru uvijek sjede isti ljudi i ne može doći do promjena. Hrvatska je naglašeno centralizirana zemlja i hitno joj je potrebna decentralizacija. Usto, nastojat ćemo da se revidiraju ugovori vjerskih zajednica i Hrvatske jer Hrvatska ne može više davati šakom i kapom – naglasio je don Ivan.

Don Ivan Grubišić ide na izbore sa Savezom za građansku i etičku Hrvatsku

Savezu se priključio i Ante Klarić, bivši pučki pravobranitelj koji je rekao kako će kampanja Saveza biti afirmativna, razumna i dostojanstvena.

- U izbornim kampanjama se vrijeđa narod. Nije normalno da se pred izbore maše lopatama, da se sijeku vrpce pet puta na istom mjestu i da se u ovakvoj situaciji najavljuje gradnja mosta. To je uvreda za narod i zbog toga mi idemo na etiku, moral i uspostavu političke kulture – kazao je Klarić.

Članovi saveza pozvali su građane da na izborima daju prednost građanskoj alternativi te da se oslobode straha, izađu na izbore i, kako su kazali, ne dopuste da manjina odlučuje o budućnosti zemlje.

Povezani članci

Who's Online

We have 396 guests and no members online