Split, srijeda, 18 h: Izađi na trg i izbori se za sekularnu republiku

Organizacije civilnog društva okupljene u Inicijativu "Hrvatska može bolje", preko 180 različitih udruga, Sindikat hrvatskih učitelja, Sindikat Preporod, sindikati SSSH, Matica Hrvatskih sindikata i drugi, učitelji i učiteljice te razni pojedinci pozivaju građanke i građane Hrvatske da jasno pošalju poruku da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva i podrže cjelovitu kurikularnu reformu. Pitanje obrazovanja je pitanje budućnosti naše djece i naše zemlje. Ovo je ispit naše zrelosti i ispit naše odgovornosti prema našoj djeci, našim nećakinjama i nećacima, našim unukama i unucima, prema budućnosti. Učiteljice i učitelji su svoju stručnost, svoje iskustvo, znanja i vještine stavili na raspolaganje Hrvatskoj da se oblikuje škola koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, koja će učenike pripremiti da aktivno pridonose dobrobiti Hrvatske i Europe. Zauzvrat su doživjeli političke napade i političke pritiske. Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu. Vrijeme je da Hrvatska pokaže da može, zna i mora bolje!

Vidimo se u srijedu, 01.06. s početkom u 18 sati u Splitu, na trgu ispred HNK (trgu Gaje Bulata) gdje će se održati prosvjed podrške inicijativi "Hrvatska može bolje".

Gore navedeni organizatori su se obratili građanima sljedećim smjernicama:
- Ovo je mirni prosvjed. Pozivaju se svi sudionici i sudionice da na dostojanstven i primjeren način podrže reformu obrazovanja. Ne reagirajte na provokacije, Opetovane provokacije prijavite našim redarkama i redarima.
- Ovo je prosvjed svih nas. Stoga se svi sudionici i sudionice pozivaju na međusobno uvažavanje.
- Ovo je građanski prosvjed. Uvažavajući slobodu izražavanja, pozivamo sve sudionice i sudionike da na prosvjedu ne ističu obilježja stranaka u bilo kojem obliku. Naše redarke i redari imaju pravo zamoliti one koji budu imali takva obilježja da ih uklone.
- Na ovom prosvjedu sudjeluju i roditelji s djecom. Molimo vas da svi zajedno učinimo prostor prosvjeda sigurnim okružjem, bez psovki i neprikladnog ponašanja. Podsjećamo sudionice i sudionike na zakonske zabrane diskriminacije, govora mržnje, netrpeljivosti, te konzumiranja alkohola i bilo kakvih opojnih droga.

PROČITAJ VIŠE..

Hrvatska može boljeKrajnje je vrijeme da se šutljiva i pasivna većina našeg društva aktivira i da političkim elitama, partijskim vojnicima i interesnim zajednicama pošalje jasnu i nedvosmislenu poruku da su dobro obrazovanje, stručnost i ljudski resursi važni za budućnost Hrvatske. I da Hrvatska unatoč retrogradim tendencijama političkih elita ima budućnost za koju ćemo se (iz)boriti. Obrazovanjem, kritičkim razmišljanjem, marljivim radom, pameću, aktivizmom.. Ovo je prvi korak. Krenimo! Vrijeme je da preuzmemo građansku odgovornost za ono što se dešava u Hrvatskoj!

Hrvatska može bolje

Prosvjed Hrvatska može bolje