Frane Pleić: Čovik iz našeg malog mista na parlamentarnim izborima

U iščekivanju lokalnih izbora koji su nam na rasporedu sljedeće godine, lokalnom nositelju nezavisne liste iz političke grupacije MOST, i našem nezavisnom općinskom vijećniku, našem sumještaninu Frani Pleiću stigao je poziv od Bože Petrova da bude jedan od kandidata na listi MOST-a nezavisnih lista na parlamentarnim izborima  2020. u desetoj izbornoj jedinici. MOST je Frani zagarantirao neovisnost i samostalnost, a naš Frane Pleić je poziv MOST-a prihvatio. Pogledate Franino predstavljanje biračima... a u nedjelju izađite na parlamentarne izbore za Hrvatski sabor. Imate izbora, jedan od njih je i Frane, čovik iz našeg mista..

PARLAMENTARNI IZBORI

Moj motiv i kratko pedstavljanje

Piše: Frane Pleić

Spreman sam na podcjenjivanja i izrugivanja, ali ne planiram odustati! Ujedinio sam "smrtne neprijatelje" na lokalnoj razini, a pomoći ću MOST-u da napravi isto i na državnoj razini. Maske su pale, maske će pasti. Sigurno se pitate "što je ovo Frani trebalo?" ili čujete komentare u stilu "eno ga, i on se uhljebia"...

Moja priča krenula je jedne bezazlene ljetne večeri prije otprilike 4 godine (godinu dana prije prethodnih lokalnih izbora) kada sam nezadovoljan potezima dugogodišnjih lokalnih čelnika, revoltiran njihovim pogodovanjima i najblaže rečeno sumnjivim odlukama, prestao svoje razočaranje u lokalnu vlast dijeliti po lokalnim birtijama i društvenim mrežama te preuzeo stvar u svoje ruke. Podrškom entuzijastične mladosti iz cijele Općine Dugi Rat, koji su momentalno prihvatili ideju i podržali me u borbi sa dugogodišnjim lokalnim šerifima, okupio sam listu za lokalne izbore u Dugom Ratu.Komentari su tada bili "nećeš osvojiti niti jedan mandat", "probali su mnogi, pojist će te većina", "šta ti to triba, stvari se ne mogu promijeniti"... Odlučio sam biti ustrajan kao i uvijek u svojim odlukama. Moja kandidacijska lista, kojoj se ovim putem zahvaljujem i na koju se jako ponosim, osvojila je 3 mandata u Općinskom vijeću Općine Dugi Rat, uz podršku 569 glasača što je 20,9% glasača naše Općine. Nekima taj podatak ne znači mnogo, ali vjerojatno će im više govoriti činjenica da smo uvjerljivo najuspješnija nezavisna lista (nezavisna lista sa najviše glasova na lokalnim izborima) u povijesti Općine Dugi Rat!

Također ću napomenuti da smo odnijeli uvjerljivu pobjedu u Dugom Ratu koji se dugačak niz godina nametao kao neoboriva HDZ-ova utvrda. Kasnije se pokazalo da su se 3 osvojena vijećnička mjesta sa moje liste pokazala kao nedovoljna za ispunjavanje naših zacrtanih ciljeva, ali možemo reći da je naš temeljni cilj dijelom ispunjen.

Vladajuću koaliciju u Općini Dugi Rat složili su (uz pomoć ponekih navodno "nezavisnih“ žetončića) HDZ i SDP, stranke koje se međusobno, kao i njihovo glasačko tijelo, ponašaju kao smrtni neprijatelji. Ušli su u koaliciju i pokazali da ih ne zanimaju birači, nego isključivo stolice. Maske su pale! Strpljenja imam, prvi korak je učinjen, a drugi korak slijedi...

Sljedeće (2021.) godine su na rasporedu novi lokalni izbori u Dugom Ratu i uvjeren sam da će rasplet priče tada biti drugačiji, ali to je sada manje bitno. Učinio sam neke početničke pogreške koje su me dodatno ojačale i motivirale za novi pohod na promjenu monotone vlasti u mom Dugom Ratu!

Ove godine gospodin Božo Petrov prepoznao je priču "neke tamo nebitne" kandidacijske liste nositelja Frane Pleića u Dugom Ratu i ponudio mi podršku, tj. 7. mjesto na listi na nadolazećim parlamentarnim izborima u desetoj izbornoj jedinici.

Iznimna mi je čast i zadovoljstvo bila prihvatiti tu ponudu, prvenstveno zbog toga što mi MOST nudi potpunu nezavisnost, tj. MOST mi omogućava da svoju borbu nastavim i na nekoj većoj razini.

Moju borbu da maske padnu, da ljudi shvate da se stvari mogu promijeniti ako je želja dovoljno jaka i da sami držimo sudbinu u svojim rukama.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 144 guests and no members online