Borba za javnu televiziju

Josip PopovacPrenosimo u cjelosti priopćenje udruge Juris Protecta koje poziva zainteresirane na potpis peticije za promjenu Zakona o HRT-u i borbu za slobodu medija i javnu televiziju.
Bizantski mentalitet vlasti na ovim prostorima se nastavlja. Političke stranke su nas zakonom prisilile da svakog mjeseca izdvajamo značajan iznos za financiranje Hrvatske radiotelevizije, a sebi su zadržali kontrolnu funkciju. Oni nam dozvoljavaju gledati druge TV signale, samo ako plaćamo njihovu televiziju. Dok je grčka vladajuća elita svojim bizantskim prevarama na fiskalnom polju dovela cijelu EU u teškoće, hrvatska vlast već više od jednog desetljeća svjesno obmanjuje Europsku uniju medijskim slobodama i reformom pravosuđa. Hrvatska zakonodavna i izvršna vlast glumi slobodu medija i javnu televiziju ...

PETICIJA ZA PROMJENU ZAKONA O HRT-u

Izvor: Udruga Juris Protecta

Od 11 članova takozvanog "Programskog vijeća HRT-a" 6 imenuje vladajuća stranka, a 5 opozicija. Članove "Vijeća" predlažu poltronske "nevladine udruge", a obadvije političke stranke (SDP i HDZ) skupa sa svojim satelitima unaprijed znaju koje su "udruge" njihove.

Europa prihvaća obmanu, a hrvatski gradani plaćaju stranačku televiziju. Političari još povikuju građanima: harač, harač rajo, to je za Vaše dobro.

Unatoč svemu podupiremo članstvo RH u Europskoj uniji, jer će članstvo značiti smanjenje zloupotrebe vlasti i postupno uvođenje civilizacijskih standarda u hrvatsku svakodnevnicu.

Zahvaljujemo istovremeno svima koji su potpisali Peticiju za promjenu Zakona o HRT-u, a oni koji to jos nisu učinili mogu se jos priključiti potpisnicima na slijedećem linku:   http://www.gopetition.com/petitions/promjena-zakona-o-hrt-u/sign.html .

Povezani članci

Who's Online

We have 187 guests and no members online