Inkubator zapošljavanja u InfoZoni

Split će u narednim mjesecima ugostiti zanimljive edukativne radionice namijenjene nezaposlenima koji će na njima od iskusnih stručnjaka prve ruke moći čuti o poduzetništvu, samozapošljavanju i iskustvima poslovanja u različitim branšama, piše portal InfoZona.hr.. Radi se o projektu "Inkubator zapošljavanja" koji ima za cilj potaknuti i ohrabriti ljude da se aktiviraju, educiraju, da se umrežavaju te da razvojem svojih vještina i praktičnih znanja ili nađu zaposlenje ili još bolje - da sami pokrenu posao. U Splitu, Sinju i Supetru održat će se po sedam radionica u trajanju od četiri sata i to na sljedeće teme: Osobna konkurentnost, Prodaja i samopromocija, Psihologija izvrsnosti, Odnosi s javnošću, Knjigovodstvo i obveze gospodarskih subjekata, Bespovratne potpore, Pravo dok će se radionica s temom Zaštita inovacija i intelektualnog vlasništva održati samo jednom, za sve sudionike zajedno u Splitu 2. prosinca. Edukativne radionice započinju u Splitu 9. rujna na lokaciji Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri HZZ-a, Ulica Bana J. Jelačića 17 (kod Kantuna Paulina). Osim online, za sudjelovanje se može prijaviti i direktno dolaskom na radionicu uz predočenje osobne iskaznice. Sve informacije o projektu, predavačima, načinima prijave kao i detaljan raspored svih radionica u Sinju i Supetru bit će dostupan na web stranici: inkubator-zaposljavanja.eu te na Facebook stranici 'Inkubator zapošljavanja'.

Izvor: InfoZona.hr

- Dok poduzetnici često imaju priliku sudjelovati i na besplatnim edukacijama organiziranima kroz strukovne komore, poduzetničke inkubatore, akceleratore ili putem mreže svojih kontakata, nezaposleni uglavnom stoje doma ili dobivaju pozive za radionice koje često sadržajno nisu ni odgovarajuće, pa time ni motivirajuće za (dugotrajno) nezaposlene. Kod nas vlada relativno malen interes za osnivanje vlastitih poslovnih subjekata, zbog negativne slike o poduzetništvu, slabo razvijene poduzetničke kulture, slabe povezanosti obrazovnih institucija i gospodarstva te činjenice da je kod nas mnogo teže registrirati tvrtku i pokrenuti poslovanje u odnosu na druge zemlje EU. Ovaj projekt ima za cilj razbiti neke loše mitove o poduzetništvu te polaznicima podijeliti mnoga korisna znanja i savjete oko samozaposlenja - kaže Antonio Surjan Žanko, autor i organizator projekta "Inkubator zapošljavanja".

'Obični' ljudi uglavnom nemaju ni resurse ni priliku kvalitetno se dodatno educirati te razvijati svoj potencijal i znanja potrebna na današnjem tržištu rada te kako je ovo idealna prilika za to.

Turistička sezona je na izmaku pa će broj prijavljenih na burzi rada uskoro porasti, a činjenica je da je u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Splitsko-dalmatinskoj županiji relativno slab trend samozaposlenja što zbog osjećaja nesigurnosti, nedovoljne informiranosti o mogućnostima i poticajima, ali i općenito nerazvijene poduzetničke kulture.

PROČITAJTE VIŠE..

Povezani članci

Who's Online

We have 130 guests and no members online