Poslovni 'anđeli' stvorili izvozne tvrtke

Poduzetnik početnik"Poslovni anđeli" su poduzetnici i investitori koji svoje znanje, iskustvo i zarađen novac koriste na način da i drugima omoguće prijeći put od ideje preko osnivanja tvrtke do etabliranja na tržištu i ostvarivanja zarade. U Hrvatskoj nije baš mnogo onih koji su spremni riskirati mali dio svoga kapitala kako bi poduprli start-up projekte visokog rizika, odnosno pomogli početnicima s dobrom idejom da postanu uspješni poduzetnici koji bi otvorili nova radna mjesta. Predsjednik udruge Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE Mihovil Barančić u razgovoru za Banka magazin kaže kako su zadovoljni ostvarenim rezultatima, te da bi investicija moglo biti i više kad bi bilo više članova CRANE-a i više prijavljenih projekata ...

POMOĆ PODUZETNICIMA POČETNICIMA

Poslovni anđeli stvorili izvozne tvrtke

Piše: Nives Matijević / Banka magazin
Izvor: banka.hr


Mihovil BarančićU neprofitnoj udruzi Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE (Croatian Business Angels Network) zasad je okupljeno 13 privatnih investitora koji su u tri aktivne godine uložili više od sedam milijuna kuna vlastitog kapitala u ukupno 13 različitih projekata.

Barančić ističe kako je zahvaljujući njihovim investicijama dosad otvoreno oko 30 radnih mjesta, a neke od tvrtki u koje su investirali postale su izvoznici.

Proces prijava stalno je otvoren, a projekti se mogu prijaviti putem naše web stranice www.crane.hr. Samo o dinamici i kvaliteti prijava ovisi kada ćemo imati iduću investiciju.

Nemojte dolaziti samo sa idejom, razradite barem prototip, a ako možete i prvu verziju komercijalnog proizvoda. Detaljno ispitajte tržište i konkurenciju te razmislite o kanalima prodaje. I detaljno popunite prijavu, savjetuje Mihovil Barančić u intervjuu za banka.hr .

PROČITAJTE VIŠE ...

Povezani članci

Who's Online

We have 404 guests and no members online