Javni pozivi za bespovratne poticaje za obrtnike i poduzetnike

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavljuje od danas prvi niz javnih poziva za Projekte bespovratnih poticaja za obrtnike i poduzetnike temeljem Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2008. godinu. Ministarstvo je predvidjelo u ovoj godini za projekte i sredstva poticanja malog i srednjeg poduzetništva 351 milijun kuna, od toga za konkurentnost i inovacije 89 milijuna, obrazovanje u poduzetništvu osam milijuna, poticanje regionalne konkurentnosti 118 milijuna kuna, te poticanje razvoja obrta 12 milijuna kuna ...

Izvor: HINA, Glas Dalmacije

Ministarstvo poziva poduzetnike da se jave na javne pozive za projekte bespovratnih poticaja za obrtnike i poduzetnike za ovu godinu.

Predviđena sredstva Ministarstva za ove projekte veća su za 35 posto od prošlogodišnjih, a kada se dodaju financijska sredstava za ove projekte u drugim ministarstvima, proračunska sredstva uvećana su za 50 posto, navodi se u priopćenju.

U sustav poticaja uvode se različiti kriteriji za mikro, male i srednje poduzetnike, a naglasak je na mjerama za ubrzaniji rast poduzetničkih aktivnosti osobito u sektorima sa značajnijim potencijalom rasta.