Proslava blagdana Male Gospe

VepricViše tisuća vjernika iz mnogih krajeva hodočastilo je u svetište Vepric pokraj Makarske na tradicionalnu proslavu Marijina rođendana uoči blagdana, u narodu poznat kao Mala Gospe. Središnje euharistijsko slavlje u subotu poslijepodne predvodio je splitsko makarski nadbiskup mons. Marin Barišić uz koncelebraciju na desetke svećenika i upravitelja svetišta don Alojzija Bavčevića. Novu misu don Šime Marovića je pjevalo 35 zborova iz nadbiskupije, a kompozitor je ujedno dirigirao. U propovijedi nadbiskup Barišić uputio je za početak nove školske godine blagoslov svim učenicima, roditeljima i nastavnicima diljem Hrvatske ...

PROSLAVA BLAGDANA MALE GOSPE U VEPRICU

Piše: Ana Dragičević / Slobodna Dalmacija
Foto: Miro Brnić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

proslava Male Gospe u Vepricu

- Država ne smije odgajati djecu protiv volje roditelja i nametati nekakve ideološke odgoje. To bi bio povratak u prošlost, za koju smo mislili da je iza nas. Odgoj u školama mora biti produžena ruka roditeljske ljubavi - rekao je nadbiskup.

proslava Male Gospe u Vepricu

Također su se vjernici pridružili svjetskom danu molitve, na koju je pozvao papa Franjo, za mir u Siriji. Nakon mise u sumrak mnoštvo vjernika sudjelovalo je u procesiji svetištem, noseći upaljene svijeće i stvarajući veličanstven prizor.

proslava Male Gospe u Vepricu

Povezani članci

Who's Online

We have 266 guests and no members online