Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje osnovnih škola

freskaU Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu od 25. do 27. kolovoza održat će se Katehetska ljetna škola za vjeroučitelja osnovnih škola. Tema ovogodišnje škole bit će "U početku bijaše Riječ" (Iv 1,1) – Prema izvrsnoj komunikaciji u vjeronaučnoj nastavi". Program škole započinje u četvrtak, 25. kolovoza molitvenim uvodom u 9 sati. Otvaranju će nazočiti splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić i predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju đakovačko-osječki pomoćni biskup Đuro Hranić...

U POČETKU BIJAŠE RIJEČ

Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje osnovnih škola

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Nakon pozdrava, prvo predavanje "U početku bijaše Riječ. Bog u ljudskoj riječi – različitost govora o Bogu u Bibliji" održat će prof. dr. sc. Marinko Vidović. Nakon rasprave slijedi drugo predavanje prof. dr. sc. Ante Mateljana „Uronjen u Božju Riječ. Duhovnost vjeroučitelja kao temelj ophođenja prema učeniku".

vjeronaukU popodnevnom dijelu rad se nastavlja u 16.30 sati pedagoškim radionicama s temama bibliodrama, dramske igre i tehnike u nastavi vjeronauka i glazba i ritam u nastavi vjeronauka. Misno slavlje za sudionike škole u 18.30 sati u splitskoj katedrali predvodit će predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju đakovačko-osječki pomoćni biskup Đuro Hranić.

U petak, 26. kolovoza program započinje u 8.30 sati molitvenim uvodom. Predavanje s temom "'Riječ je više od svega što možemo razumjeti'. Suvremeni odnos prema riječi kao znak ophođenja prema drugome" u 8.45 sati održat će prof. dr. sc. Ante Vučković.

U nastavku prijepodnevnom rada predavanje „Prema izvrsnoj komunikaciji u nastavi. Metodički pristup interpretaciji književno – umjetničkih tekstova" održat će mr. sc. Gea Cetinić. Drugog dana dat će se i osvrt na dvadeset godina vjeronauka u školi.

U popodnevnom dijelu nastavit će se rad u pedagoškim radionicama. Posljednjeg dana škole, u subotu, 27. kolovoza rad započinje molitvenim uvodom u 9 sati. Slijede izvješća rada iz pedagoških radionica. Škola će završiti okruglim stolom u 11 sati.

Povezani članci

Who's Online

We have 164 guests and no members online