I sport i rekreacija u 'lockdownu'

S strožim epidemiološkim mjerama koje su na snazi zabranjena su i sportska natjecanja te treniranje našim sportašima i rekreativcima. Za dugoratski sport to znači da nema ni treninga ni natjecanja za SVE kategorije NK Orkan, RK Orkan, KBK Dalmacija, MNK Sveti Josip, nema organiziranih treninga za naše "planinare" iz Treksija, nema treninga ni natjecanja ni za Coast Riderse, čak ni za školsku djecu ... a brojnim rekreativcima i svima ostalima koji drže do svog zdravlja zabranjeni su posjeti teretanama i bazenima, koji su zatvoreni ovim mjerama. Dakle, ništa od organiziranog sporta i rekreacije!
Naravno, nitko nam ne može niti smije zabraniti solo ili partnersko šetanje, trčanje, planiranenje, rekreaciju u prirodi i ostale aktivnosti koje su u skladu s zdravim razumom, naravno, uz pridržavanje epidemioloških preporuka. Štoviše, tjelesna aktivnost je nužna, visoko preporučljiva i veoma važna i za tjelesno i za mentalno zdravlje sviju nas u ovom nevremenu. Stoga, iskoristimo svaki sunčani ili buroviti dan za rekreaciju i boravak u prirodi i ne trošimo svoje dragocjeno vrijeme, ni misli, na razumijevanje neobične logike stožerlija pri ovim zabranama. Sve će to proći..

MB

Treneri, sportaši i rekreativci iz cijele Hrvatske u nedjelju su točno u podne održali prosvjednu akciju zbog zatvaranja sportskih, rekreacijskih i fitness centara u sklopu strožih epidemioloških mjera. Čučnjevi su se radili u stanovima, kućama, na terasama, na trgovima, ali i u shopping centrima koji su ostali otvoreni u ovom novom, zimskom lockdownu, piše Jutarnji List.

Povezani članci

Who's Online

We have 206 guests and no members online