Kako biti (i ostati) normalan?

srećaJednostavnih "pet malih stvari" koje trebamo raditi svakog dana da bi očuvali svoje mentalno ali i fizičko zdravlje, po studiji 'Mental Capital and Wellbeing' na kojoj je zajednički radilo 400 znanstvenika su: povezivanje i druženje s drugim ljudima, aktivan način života, pokazivanje interesa za ono što se događa oko nas, nastavljanje učenja i pomaganje svojim susjedima i potrebitima, te uključenost i zainteresiranost za svoju lokalnu zajednicu i njenu dobrobit. Znanstvenici također savjetuju da pokušate imati što manje dugova i kredita jer ta vrsta stresa, uz onaj na poslu, čest je uzrok raznih oboljenja ...

ZDRAVLJE NACIJE

Kako biti (i ostati) normalan?

Britansko vladino znanstveno istraživanje rezultiralo je zaključkom da kontinuirano izvršavanje običnih svakodnevih ljudskih socijalnih aktivnosti i hobija poput druženja sa susjedima, šetnji, vrtlarstva može održati osjećaj životnog zadovoljstva i sreće te tako zaštiti mentalno zdravlje, piše Alastair Jamieson u engleskom listu Telegraph.

sreća


Pet koraka do sreće

Družite se

Razvijajte dobre odnose sa obitelji, prijateljima, kolegama, susjedima. To će doista obogatiti Vaš život i pružiti Vam podršku.

Budite aktivni

Sport, hobiji kao vrtlarstvo, ples, ribolov ili čak samo svakodnevne šetnje i pješačenje pomoći će u održavanju mobilnosti i solidne fizičke kondicije.

Budite znatiželjni

znatiželjaUživajte u ljepoti malih trenutaka naše svakodnevnice čiju važnost često ne prepoznajemo odmah, kao i sve one neobične i izazovne stvari i one koje nas nagone na razmišljanje i nove iskorake. Sve nam to pomaže da saznamo više o sebi i da počnemo cijeniti ono što nam je uistinu važno, a ne ono što svijetli lažnim sjajem.

Učite

Ne propuštajte uvijek naučiti nešto novo. Stimulirajte svoj mozak. Ne dozvolite mu da se "zapusti". Naučiti popraviti ono što ste do jučer nosili majstoru (pa ako uspijete - super!), naučite svirati novi instrument, upišite tečaj stranog jezika, naučite kuhati - izazovi i zadovoljstvo koje će usljediti nešto poslije donijeti će Vam i zabavu i sigurnost u sebe.

Poklanjate

Pomaganje prijateljima i nepoznatima izgrađuje Vas i čini boljim čovjekom, a i povezuje Vas sa širom zajednicom. Dobro je činiti dobro. I ne očekivati ništa zauzvrat. Dobar je to osjećaj.


poklanjajte

Povezani članci

Who's Online

We have 147 guests and no members online