HUP Dalmacije: Poduzetnici, ako su vam projekti zaustavljeni, javite se

hrvoje marušićHrvatska udruga poslodavaca Podružnica Dalmacija pozvala je danas sve poduzetnike i investitore čiji su projekti zaustavljeni ili su u realizaciji naišli na različite administrativne prepreke da ih o tome izvijeste. Cilj javnog poziva je prikupiti podatke o vrijednosti zaustavljenih investicija, uzrocima koji su doveli do zaustavljanja projekata i posljedicama za tvrtke, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare Regionalog ureda HUP-a u Splitu. Pritom je naglašeno da se traže samo podaci o projektima koji imaju osiguranu financijsku konstrukciju i koji imaju čisto vlasništvo. Podaci trebaju uključivati vrijednost projekta, lokaciju i razlog usporavanja ili blokade, navodi se u obavijesti s konferencije za novinare ...

 

KATALOG ZAPELIH INVESTICIJA

HUP Dalmacije: Poduzetnici, ako su vam projekti zaustavljeni, javite se nama!

Izvor: HIna

Nakon što se prikupljeni podaci obrade bit će predstavljeni javnosti i poslani na uvid nadležnom ministarstvu, Vladi i predstavnicima lokalne uprave i samouprave, izvijestili su iz HUP-ove splitske podružnice.

Inicijativa o javnom pozivu nametnula se nakon što su pojedini poduzetnici samoinicijativno počeli slati Hrvatskoj udruzi poslodavaca opise blokiranih projekata, pa i čitave projektne dokumentacije.

Predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Dalmacija Hrvoje Marušić pozvao je sve poduzetnike koji imaju projekte u tijeku, koji grade i slično, da im se jave u sljedećih 15 dana kako bi HUP mogao ažurirati podatke te ih analizirati radi detekcije problema.

Želimo pomoći Vladi da uvidi na kojoj razini i na kojim mjestima su projekti zakočeni. Kao u začaranom krugu ministarstva prebacuju problem na županije, a županije na općine. U jeku aktualne priče sa sindikatima i borbi za prava radnika, poslodavci su u drugom planu, iako i oni imaju pravo na rad, što im u ovom slučaju nije omogućeno, rekao je Marušić.

Napomenuo je da želi otkloniti svaku primisao da se ovdje radi o miješanju u politiku. Riječ je o zaštiti poduzetničkih interesa, o projektima koji su perspektiva razvoja hrvatskog juga, o zapošljavanju i o punjenju lokalnog i državnog proračuna, kazao je.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 130 guests and no members online