Klapa Sveti Juraj piva Gospi Velikoga hrvatskog zavjeta

klapa sveti jurajKlapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" jučer je predstavila svoj novi nosač aviona zvuka pod nazivom "Gospi Velikoga hrvatskog zavjeta", a u prostorijama nakladne kuće Verbum predstavili su ga Marko Bralić, organizacijski voditelj klape i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladnika. Na CD-u "Gospi Velikoga hrvatskog zavjeta" nalazi se 16 najpoznatijih pjesama posvećenih Majci Božjoj. Riječ je o devetom nosaču zvuka klape HRM "Sveti Juraj" ...

Izvor: Verbum.hr

Nosač zvuka "Gospi Velikoga hrvatskog zavjeta" osobit je upravo po tome što je posvećen Majci Božjoj koja je obilježila povijest hrvatskog naroda od samih početaka susreta s kršćanstvom, a o čemu svjedoče i stari napjevi ovdje sabrani radi očuvanja marijanske pjevane baštine.

 

Klapa HRM Sveti Juraj

 

Klapu HRM "Sveti Juraj", osnovanu s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu 2001. godine, danas prvenstveno obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a i državnih institucija Republike Hrvatske, kao i nastupi na kulturnim manifestacijama, slavljima Katoličke Crkve u Hrvata te braniteljskih udruga itd.

klapa piva gospi

Za svoj dosadašnji rad, dobitnici su brojnih priznanja i nagrada, a imali su i veliki klapski hit koji se lani pjevušio skoro na svakom kantunu.

Povezani članci

Who's Online

We have 312 guests and no members online