Gaze sve pred sobom

Ragbi klub "Nada" osvojio je Kup HrvatskeVijest o pobjedi splitskih ragbijaša, odnosno o novom trofeju (Kupu Hrvatske nakon pobjede od 32:0 nad Zagrebom), ravna je onoj da je čovjeka ugrizao pas. Ništa novo, reklo bi se. Već dvije godine "Nada" je bez poraza u službenoj utakmici, 30 pobjeda u domaćim natjecanjima. Ipak, podatak koji bi neki drugi kolektiv veselio tjednima kod naših sugovornika izaziva suprotan osjećaj. Oni su, naime, i nakon što su u subotu osvojili Kup Hrvatske, pomalo tužni jer u našim granicama, a i u regiji, nemaju protivnika od kojega bi mogli učiti ...

RAGBI
 
Ragbijaši Nade sedamnaesti su put osvojili kup, ali ipak nisu sretni

 
Piše: Josip Smolić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
- Teško je ići naprijed kada nemate protivnika koji vas na to može natjerati. Teško je privući i sponzore koji bi uložili kad liga (Interliga koju čine hrvatski i slovenski klubovi, i koja se boduje za PH) nije na razini - kaže trener Nade Denis Puljiz, koji je još jedan u nizu amatera, ljudi koje uz klub veže ljubav, a koji su Nadu podigli na zavidnu razinu.

Ragbi klub "Nada" osvojio je Kup Hrvatske


Ipak, napredovala je Nada bar nešto u Regionaloj ligi koja je startala prošle sezone (trebali napominjati da su i nju osvojili) u kojoj igraju predstavnici Hrvatske, Srbije, Mađarske, BiH i Slovenije.

Ragbi klub "Nada" osvojio je Kup Hrvatske

A na proljeće će jakoga protivnika dobiti u prvaku Baltičke lige.

Ragbi klub "Nada" osvojio je Kup Hrvatske


 Clanak  PROČITAJTE VIŠE ...


Povezani članci

Who's Online

We have 188 guests and no members online