Omišanin Josip Popovac i službeno na čelu HRT-a

Josip PopovacNa izboru za predsjednika uprave HRT-a u drugom krugu glasovanja, po novom zakonu o HRT-u, izabran Omišanin Josip Popovac (37), dosadašnji privremeni glavni ravnatelj. Za njega je glasovalo 11 od 16 članova Nadzornog odbora i vijećnika Programskog vijeća. Na mjestu privremenog glavnog ravnatelja Popovac se nalazi oko godinu i pol dana. u tom vremenu uspio je stabilizirati poslovanje HRT-a, te krenuti i ka restrukturiranju kuće. Najvažniji ciljevi njegova mandata biti će program visoke javne vrijednosti, uspješno poslovanje HRT-a, partnerstvo uprave i zaposlenika, saniranje obaveza prema dobavljačima, vratiti kredite, godišnje uštediti 80 milijuna kuna, te postati javni servis i atraktivan poslodavac ...

OMIŠANIN NA VRHU 'KATEDRALE DUHA'

Josip Popovac izabran za predsjednika Uprave HRT-a

Piše: Marija Lokas / Jutarnji List
Izvor: Jutarnji List

U drugom krugu Popovac je osvojio čak deset glasova od potrebnih 11, a ostala dva kandidata bili su izjednačeni sa po tri glasa članova Nadtornog odbora i Programskog vijeća HTV-a.

Na mjestu privremenog glavnog ravnatelja Popovac se nalazi oko godinu i pol dana, a upravo je on u svom izlaganju programa najviše inzistirao da se izabere uprava s mandatom. Popovcu u prilog ide i činjenica što je još kao privremeni ravnatelj uspio stabilizirati poslovanje HRT-a, te krenuti i ka restrukturiranju kuće.

Kao najvažnije ciljeve u idućih četiri godine zacrtao je program visoke javne vrijednosti, uspješno poslovanje HRT-a, te dominaciju u medijskom prostoru, kako regionalnom, tako i širem.

Josip Popovac

Glavno obilježje njegova mandata biti će, rekao je, partnerstvo uprave i zaposlenika. Osvrnuo se i na financijsku nestabilnost kuće, a kao glavni potencijal HRT-a naveo je ljude, imovinu i arhivu iz koje treba izvlačiti što više sadržaja.

U naredne dvije, tri godine Popovac smatra kako će sanirati obavze prema dobavljačima, vratiti kredite i godišnje, u prosjeku uštediti 80 milijuna kuna, te postati javni servis i atraktivan poslodavac.

Natječaj za dva člana uprave uskoro će se objaviti, a za 19. srpnja najavljen je ponovni sastanak. Natječaj za glavne urednike ići će u rujnu.

Povezani članci

Who's Online

We have 640 guests and no members online