Izviđači: Opet će gorjeti logorske vatre

Detalj s sjednice Dugoratskih izviđačaPodizanje šatora, potezanje konopa, logorovanja, gađanja krpenjačom, krilomet, izleti, otimanje marame, višeboj kukaca, origami, streličarstvo, crtanje pijeskom i niz drugih zanimljivosti koje se rade u prirodi, više ne prakticiraju dugoratski mališani, osnovnoškolci, skauti, ekipa koju smo nekad, ne tako davno, zvali - izviđači. Doista, gdje su nestali naši izviđači? - zapitali smo se prije tri godine baš na ovim stranicama. S velikim guštom Vas obavještavam da su sinoć u Dugom Ratu osnovani (obnovljeni?) Dugoratski izviđači! Jedna lijepa dugoratska tradicija, koja je sasvim zamrla u zadnjih 20 godina, izgleda da će opet (za)živjeti u ovoj sredini ...


DUGORATSKI IZVIĐAČI

Piše: Mladen Banović
Foto: Ante Čizmić

izviđačiNešto starije generacije s radošću se sjećaju svojih izviđačkih dana i brojnih logorovanja diljem bivše države, što je našoj današnjoj mladosti, izuzmemo li par eventualnih školskih izleta, totalna nepoznanica.

Svaka čast dugoratskim izviđačkim "veteranima" na ovoj važnoj inicijativi nakon koje više druženje, aktivizam, veselje i zabava dalmatinskih (i hrvatskih) izviđača ne bi smjelo prolaziti bez mladosti iz naše Općine!

Više detalja s osnivačke sjednice, te planova aktivnosti Dugoratskih izviđača nadamo se uskoro dobiti od inicijatora ove akcije, pa ćete ih potom uskoro moći pročitati i ovdje.
 

DETALJI S OSNIVAČKE SKUPŠTINE

{gallery}galerija/20101202_izvidjaci{/gallery}

Povezani članci

Who's Online

We have 342 guests and no members online