Iz Regije..

Strategija razvoja grada Splita do 2030.

U Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić te dekani splitskih fakulteta potpisali ugovor za izradu "Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine". Splitsko sveučilište je drugi put zaredom rangirano bolje od zagrebačkog, a priznato je i kao najbolje sveučilište u regiji. To sve je prepoznao i Grad Split.
- Ovaj predivan grad isplati se organizirati na pravi način i pripremiti Strategiju za buduća desetljeća. Disperzirali smo ovlasti i odgovornosti jer ne može sve ostati na jednom čovjeku. Sada je red da našem gradu pokažemo i dokažemo koliko smo jaki" - naglasio je rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić.
I Gradonačelnik je naglasio važnost donošenja desetogodišnje Strategije, piše portal DalmacijaDanas.

Izvor: DalmacijaDanas

Strategija je dokument koji se svih nas tiče i koji bi trebao biti i bit će stvar političkog i društvenog konsenzusa. Brojne ozbiljne stranke koje su u opoziciji ili vlasti u našem gradu nešto su slično tražile. Splitsko sveučilište je motor znanja i sposobnosti, a mi tu činjenicu ne samo da priznajemo nego smo počašćeni što će oni zajedno s našom razvojnom agencijom te svim javnim službama u narednih nekoliko mjeseci doći do tog snažnog dokumenta koji će jasno definirati pravce razvoja našeg grada ne samo u našim administrativnim granicama nego i šire. Želimo se pozicionirati kao grad koji ima svoju viziju i pravce gdje se nikome neće omogućiti da ide u improvizaciju ili nakon nekog izbornog ciklusa ostaviti prazne škafetine bez programa. Moram reći da očekujem puni konsenzus svih političkih snaga, ali i konsenzus društvenog segmenta, zaključio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Lokalni koordinator projekta je Razvojna agencija Split – RaST, koja će biti spona između Sveučilišta kao izrađivača te svih gradskih institucija, službi i tvrtki.