Revija dobrog filma

FilmomanijaFilmomanija - revija dobrog filma i u svom petom izdanju tijekom 12 dana donosi 20-tak najkvalitetnijih filmskih ostvarenja s najvažnijih svjetskih filmskih festivala, prvenstveno Cannesa, Berlina i Venecijanskog filmskog festivala, koji dosada nisu pronašli put do hrvatskih velikih filmskih platna. Dalmatinski ljubitelji filma moći će tako od 21. rujna do 2. listopada guštati u programu "Filmomanije" u splitskim Cineplexx kinima (City Center One) ...FILMOMANIJA

Revija dobrog filma u splitskim kinima

Izvor: Hina, Cineplexx.hr

Neki od filmova koji će se prikazivati na petoj Filmomaniji (21.09.-02.10.):

PINA 3D (Pina) – mjuzikl – prvi nezavisni film snimljen u 3D tehnologiji redatelja Wima Wendersa.

TROFEJNA ŽENA (Potiche) – komedija – film Francoisa Ozona o ženi (Catherine Deneuve) koja preuzme obiteljski posao u svoje ruke nakon što joj muža otmu ranici u štrajku.

NADER I SIMIN SE RASTAJU (Jodaeiye Nader az Simin) – drama – nagrađivani film Asghara Farhadia, višestruki dobitnik nagrada na Berlinskom festivalu (Zlatnog medvjeda za najbolji film, Srebrnog medvjeda za najboljeg glumca i najbolju glumicu), radnja filma se vrti oko para koji mora odlučiti hoće li napustiti Iran kako bi poboljšali život svoga djeteta ili ostati brinuti se za roditelja koji od Alzheimerove bolesti.

Filmomanija 5

POSLJEDNJI CIRKUS (Balada triste de trompeta) – komedija – film redatelja Álexa de la Iglesie, dobitnik nagrade za najbolju režiju i scenarij na Venecijanskom filmskom festivalu,

UBOJSTVO IZ NUŽDE (Essential Killing) – triler/ratni – film Jerzyja Skolimowskog o političkom zarobljeniku koji pokušava pobjeći, dobitnik je Posebne nagrade žirija i nagrade za najboljeg glumca na Venecijanskom filmskom festivalu.

MAJKE (Majki) – drama – posljednji film makedonskog redatelja Milcha Manchevskog, sastoji se od tri zanimljive priče.

DJEČAK S BICIKLOM  (Le gamin au vélo) – drama – film braće Dardenne (Jean-Pierra Dardennea i Luca Dardennea), dobitnik nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu , priča priču dječaka napuštenog od strane oca i prepuštenog u ruke nekvalificiranog skrbnika.

TROJE (Drei) – komedija/drama/romansa – novi film Toma Tykwera o 40-nešto-godišnjem paru iz Berlina koji se zaljubljuje u istog muškarca.

NESPOKOJNI (Restless) – drama – novi film redatelja Gusa Van Santa s Miom Wasikowskom u glavnoj ulozi, radnja se vrti oko smrtonosno bolesne tinejdžerice koja se zaljubi u dečka čiji je hobi odlazak na sprovode.

INVAZIJA KVARTA (Attack the Block) – akcija/komedija/SF – film redatelja Joea Cornisha o skupini tinejdžera koji brane londonski grad od invazije izvanzemaljaca.

TAJNI ŽIVOT KUĆNIH POMOĆNICA (The Help) – drama – film redatelja Tate Taylora o spisateljici koja 1960-ih piše knjigu o životu i pogledu afroameričkih sluškinja na bogate bijele obitelji za koje rade; film je više tjedana čvrsto zauzimao prvo mjesto najgledanijih filmova u SAD-u.

PROČITAJ VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 126 guests and no members online