Kiša

Nakon lipe sunčane subote, evo ti ga i kišne nedjelje. Ništa zato, sutra će opet svanuti sunčani radni ponedjeljak, ali vi i danas možete napraviti svog đir do omiljenog kafića, mislim, možete se lipo prošetat, provući između kapi dosadne nedjeljne kiše, zdravo je to i korisno za vaše tjelesno i mentalno zdravlje, ali od kave "to go", da ne spominjemo sad i kolačiće i friške novine u ugodnom i udobnom ambijentu nezadimljenog lokalnog kafića s pogledom na Brač... i dalje ništa. Nema. Zabranjeno! A sutra je prvi veljače. Prevrtljive kao naša zdravstvena vlada i premijer od 42 kune.
Sunca nam nema ni na prozorčiću, a kamoli kave i sigurnog druženja na otvorenim terasama, tog minimalnog zrna hedonizma u ovoj dolini mozgova i bluesa.
Ako ste u srijedu nekim slučajem u Zagrebu, svratite na "špicu" na veliki prosvjed razuma u organizaciji Udruge Glas poduzetnika koja, naravno, okuplja sve građane RH koji se ne mire s statusom quo, stanjem uma koje se odavno ukorijenilo i u Dugom Ratu i okolici, i "mjerama" s one strane zdravlja, statistike, pa i razuma.
I tako dok se nedjeljno popodne krati na kauču, čitajući ili učeći, čekajući na "stress-free" rasplet rukometnog SP-a na TV ili uz kakav dobar film ili seriju, s toplom kavom na dohvat ruke, ipak možete poviriti do vašeg omiljenog kafića, virtualno dakako. Evo jednog gdje možete disati punim plućima i osjećati se kao "pale sam na svijetu", s izvrsnom, smirujućom glazbom, čak i šumom kiše u pozadini... ili je to ipak neka stara, izlizana jazz ploča koja se zaboravljena od konobarice i svih vrti još od prošlog proljeća..

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 106 guests and no members online